Problem z kadłubem
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Problem z kadłubem
Witam! Sklejam HM Bark Endeavour z shipyardu. Problem polaga na tym, że mam już wręgi wyklejone itd no i nadszedł czas na kadłub. Chciałem pianką ale otrzymałem żywice epoksydową epidian 53 + utwardzacz z-1 z tkaniną szklaną, a ja nie wiem jak to zrobić bo nie robiłem. Jest to dla mnie nowość. Czy trzeba to jakoś wypchać otwory we wręgach żeby nie weszło w środek wręg? Nie mam pojęcia jak się to zachowuje, ale to jest zabawa . Proszę o poradę jak się do tego zabrać, bo szkoda kasy wiadomo. Poniżej załączam 2 foty jak to wygląda.
Wyhoduj własnego chomika
Wyhoduj własnego chomika
Ostatnio zmieniony czw sty 07 2010, 16:55 przez slepya, łącznie zmieniany 7 razy.
- Szydercza Gała
- x 169
Chłopie ty masz 24 lata??? Polskie szkolnictwo schodzi na psy w ekspresowym tempie Takiej składni i ortografii spodziewałbym się raczej po 14 latku
Co do żywicy.... jeżeli zadajesz takie pytania.... to lepiej jej nie używaj
Co do żywicy.... jeżeli zadajesz takie pytania.... to lepiej jej nie używaj
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
wież nie krytykuj pisma bo ja tak piszę wszędzie bez polskich znaków, bo nauczyłem się tak pisać, jest szybciej. Trochę dziwne, że oceniacie ludzi z góry tylko po tym jak piszą, a w ogóle nie znając człowieka.
Ostatnio zmieniony ndz sty 03 2010, 9:45 przez slepya, łącznie zmieniany 4 razy.
Po prostu, zamiast pomóc wyśmiewacie się i krytykujecie. Jeżeli zależy Wam na polskich znakach, to mogę tu ich używać. Mam nadzieję, że to koniec tematu pisowni. Poprzednie posty poprawię i może postaracie się coś doradzić.
Ostatnio zmieniony ndz sty 03 2010, 9:42 przez slepya, łącznie zmieniany 1 raz.
Po prostu, zamiast pomóc wyśmiewacie się i krytykujecie. Jeżeli zależy Wam na polskich znakach, to mogę tu ich używać. Mam nadzieję, że to koniec tematu pisowni. Poprzednie posty poprawię i może postaracie się coś doradzić.
Witaj
Może zacznij od mocnych przeprosin za swój brak wychowania.
Przeczytaj koniecznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
viewtopic.php?t=9798
Potem ładnie się przedstaw, zadaj sensowne pytanie i zaczekaj z pokorą na odpowiedź. Ale po takim początku nie oczekuj zbyt wiele.
Pozdrawiam
Witaj
Może zacznij od mocnych przeprosin za swój brak wychowania.
Przeczytaj koniecznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
viewtopic.php?t=9798
Potem ładnie się przedstaw, zadaj sensowne pytanie i zaczekaj z pokorą na odpowiedź. Ale po takim początku nie oczekuj zbyt wiele.
Pozdrawiam
Ol49;Cid21;Od2;Px48;Coalbrookdale Loc. - R. Trevithicka; Tyn6 - modele ukończone.
W modelarstwie nie ma dróg na skróty. Może być albo dobrze, albo źle!!!
W modelarstwie nie ma dróg na skróty. Może być albo dobrze, albo źle!!!
- Konan Barbarzyńca
O poziomie pisowni się nie wypowiem, bo szkoda mi nerw. Jeśli Ty z łaski wstawisz kilka ogonków, to ja się z łaski powstrzymam od bluzgów, bo notorycznie ich używam.
Jeśli zastanawiasz się jak wypełnić ten kadłub, nie masz o tym bladego pojęcia a chcesz bawić się z żywicą "bo tata kupił" to weź 0.7 i walnij pod sok z ogórków, bo widać, że nie doszedłeś do siebie po sylwestrze.
W rankingu debilizmów, wyprzedza toto tylko mój brat, który oklejał abramsa blachą stalową, żeby był bardziej podobny do oryginału
Jeśli zastanawiasz się jak wypełnić ten kadłub, nie masz o tym bladego pojęcia a chcesz bawić się z żywicą "bo tata kupił" to weź 0.7 i walnij pod sok z ogórków, bo widać, że nie doszedłeś do siebie po sylwestrze.
W rankingu debilizmów, wyprzedza toto tylko mój brat, który oklejał abramsa blachą stalową, żeby był bardziej podobny do oryginału
ZŁO SQUAD
Słuchaj kolego pominąwszy twoją pisownie zadaj sobie troszkę trudu i zanim zadasz pytanie przeszukaj troszkę forum poczytaj a przede wszystkim POMYŚL popatrz na ta mate szklaną i na swój model.
Proponuje ci albo zastosuj piankę albo obklej model normalnie jak w wycinance a tą żywice z matą zachowaj sobie na jakiś pływający model.
Proponuje ci albo zastosuj piankę albo obklej model normalnie jak w wycinance a tą żywice z matą zachowaj sobie na jakiś pływający model.
-
Zacznę od tego, że mam pełen szacunek do pracy osób wypowiadających się w tym temacie !!!! Niestety nie którzy beczą jak owce z "pewnej wyspy" , lub nie umieją czytać tekstu ze zrozumieniem (gość nie pyta o składnię tylko o żywicę). Następni walczą o polską pisownię, a sypią po niemiecku "auf Wiedersehen". Jeszcze inni mówią o szukaniu, a może gość nie ma na to czasu i dla tego zadał to pytanie (ja ma 2,5-letniego syna i nie mam czasu na siedzenie po internecie godzinami na poszukiwaniach). Jeszcze inni proszą o przeprosiny za brak wychowania (dziwne - to inni zaczęli najazd na gościa). Młodzi i niedoświadczeni modelarze wchodzą tu na forum z myślą o tym, że dostaną pomoc od starych wyjadaczy, a zostają "zrugani" na samym początku. Ja wiem, że całemu " Zet składowi" , pewnym Panom D. i innym wszyscy walą wazelinę za wykonanie modeli, cóż należy im się bez gadania. Niestety nie którzy z tych Panów obrośli już mocno w piórka i potrafią patrzeć tylko na innych z góry !!! Może ja jestem dziwny, ale potrafię się dzielić tym co mam z innymi (czasem przypadkiem można się na coś natknąć, a inni tego za ChRL by nie znaleźli). Na koniec zadam pytanie: czy młodzi i mniej doświadczeni modelarze otrzymując "taką pomoc" od speców modelarstwa będą się garnęli do tego hobby ?