Siemanos.
Przypadł mi zaszczyt zapowiedzieć najnowszy model, który ukaże się w Wydawnictwie ORLIK. Zapewne sporo z Was pamięta moje zmagania z Ciągnikiem Artyleryjskim Mazur D-350. Niestety brak czasu oraz perturbacje rodzinne spowodowały to, że nie zakończyłem tego projektu. Namawiany przez wielu Kolegów z for modelarskich zaproponowałem ORLIKOM przekazanie całości zebranej przeze mnie dokumentacji - zdjęcia, rysunki z wymiarami oraz komplet części rozpoczętej budowy modelu. Szymon, za co mu serdecznie dziękuję, podjął się zakończenia budowy i tak powstał ów model. Surówka wygląda zachęcająco. Model jest bardzo zdetalizowany: posiada wnętrze kabiny, dokładnie odwzorowany układ jezdny, wyposażenie przedziału ładunkowego, w pełni funkcjonalny hak holowniczy oraz nietypowe koła nośne, których ja osobiście bardzo sie bałem. Dzięki pracy Szymona dokumentacja nie przepadła w moim archiwum. Ciągnik został wykonany dokładnie tak jak mi sie to marzyło.
Poniżej zdjęcia wykonanej surówki:
Natomiast detale wyglądają tak:
Mam nadzieję, że model Ciągnika Artyleryjskiego Mazur D-350 przypadnie Wam do gustu. Model powinien się ukazać w ciągu najbliższych dwóch tygodni, o czym zapewne Wydawca nie omieszka nas poinformować.
[Zapowiedź] ORLIK - Ciągnik Art. Mazur D-350 (1:25)
Moderatorzy: kartonwork, Tomasz D.
[Zapowiedź] ORLIK - Ciągnik Art. Mazur D-350 (1:25)
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - Niech karton będzie z Wami !!!
W pracy robię TO, a w domu TO. This is my OCCUPATION
- jacekkarolczak
Siemanos.
Bardzo mnie cieszy, że zapowiedź tego modelu wywołuje na Waszych ustach uśmiech. To bardzo miłe uczucie wiedzieć, że komuś to sprawia przyjemność. Czy będzie do niego „strzelająca rura” ?? Zapewne będzie, jeszcze nie w tym modelu, ale coś tam zostanie do niego opracowane. Pojawiły się pierwsze zrzuty arkuszy oraz rysunków montażowych do tego opracowania. Jest już również zaprojektowana okładka:
Poniżej kilka zrzutów zawartości wycinanki:
Bardzo mnie cieszy, że zapowiedź tego modelu wywołuje na Waszych ustach uśmiech. To bardzo miłe uczucie wiedzieć, że komuś to sprawia przyjemność. Czy będzie do niego „strzelająca rura” ?? Zapewne będzie, jeszcze nie w tym modelu, ale coś tam zostanie do niego opracowane. Pojawiły się pierwsze zrzuty arkuszy oraz rysunków montażowych do tego opracowania. Jest już również zaprojektowana okładka:
Poniżej kilka zrzutów zawartości wycinanki:
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - Niech karton będzie z Wami !!!