[RELACJA]USS Alabama BB-60 1943r 1:400
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
[RELACJA]USS Alabama BB-60 1943r 1:400
Witam
Jako, że w moim małym głosowaniu wygrała Dakota, otwieram wątek z jej budowy ;)
Wycinanką podstawową jest pancernik South Dakota od pana Halińskiego. Jednakże nie musi być to akurat ten, żaden problem, zależy, który ma ciekawszy kamuflaż 8)
Do wyboru South Dakota BB-57, Indiana BB-58, Massachusetts BB-59(ciężko zapamiętać pisownie ;D) i Alabama BB-60.
Proszę o jakieś ładne foto, lub link gdzie znajdę coś wystarczającego , dodam, że już trochę fotek zgromadziłem, ale głównie pomogą konstrukcyjnie(chciałbym trochę poprzeczkę podnieść). Ładnie się prezentuje Indiana z 1942r, np na tym foto:
Po wyborze odpowiednio zmodyfikuję tema postu ;)
PZDR
Jako, że w moim małym głosowaniu wygrała Dakota, otwieram wątek z jej budowy ;)
Wycinanką podstawową jest pancernik South Dakota od pana Halińskiego. Jednakże nie musi być to akurat ten, żaden problem, zależy, który ma ciekawszy kamuflaż 8)
Do wyboru South Dakota BB-57, Indiana BB-58, Massachusetts BB-59(ciężko zapamiętać pisownie ;D) i Alabama BB-60.
Proszę o jakieś ładne foto, lub link gdzie znajdę coś wystarczającego , dodam, że już trochę fotek zgromadziłem, ale głównie pomogą konstrukcyjnie(chciałbym trochę poprzeczkę podnieść). Ładnie się prezentuje Indiana z 1942r, np na tym foto:
Po wyborze odpowiednio zmodyfikuję tema postu ;)
PZDR
Ostatnio zmieniony pt lis 12 2010, 11:30 przez ruto88, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapowiedź relacji czy relacja ? Uważaj, żebyś tylko nie zatkał sobie kanałów ogniowych bo dostaniesz rakietą Wiesz co jest priorytetem co nie? ;)
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
- Szydercza Gała
- x 169
Gimp gimpem, a ja zadam Ci tendencyjne pytanie. Pisałeś że chcesz bazować na modelu Halińskiego..... A masz go czy tylko ściągnąłeś sobie skany z neta co?
Bo wiesz jawnie piractwa póki co to tu chyba popierać nie wypada, być może pamiętasz słynna sprawe OSTAOJA vs reszta świata ( która o mało nie przętrącił jego świetlistej kariery.... a szkoda ) Miej to na uwadze.
Bo wiesz jawnie piractwa póki co to tu chyba popierać nie wypada, być może pamiętasz słynna sprawe OSTAOJA vs reszta świata ( która o mało nie przętrącił jego świetlistej kariery.... a szkoda ) Miej to na uwadze.
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
Powiem krótko... Mam oryginał. I na tym zakończymy, tę rozmowę, bo niechce powtórki wyżej wspomianego tematu. Żadnych zdjęć okładek czy modelu nie wstawiam(w Rysiu też nie wstawiałem), bo jaki to ma sens, każdy może sobie znaleźć w necie i wstawić. Modele z JSC też będę skanować i drukować na barwionce, choć są w 1:400.Proszę tu nie szukać, żadnych sensacji, teori itp. Czekajcie na foto z postępów prac
PZDR
PZDR
A więc działam.....
Po cięzkich zmaganiach Dakota powróciła na karton, w nowym wcieleniu. No i od razu zabrałem się do klejenia. Po 4 godzinach zmagań powstały oto te niekompletne wieże alt głównej.
Zdjęcia takie sobie, ale lampy doświetlające odmówiły posłuszeństwa :P
Myśle, że model będzie sklejalny, choć nie rozgryzłem o co chodzi przy nadbudówce, ale dam rade.
PZDR
Po cięzkich zmaganiach Dakota powróciła na karton, w nowym wcieleniu. No i od razu zabrałem się do klejenia. Po 4 godzinach zmagań powstały oto te niekompletne wieże alt głównej.
Zdjęcia takie sobie, ale lampy doświetlające odmówiły posłuszeństwa :P
Myśle, że model będzie sklejalny, choć nie rozgryzłem o co chodzi przy nadbudówce, ale dam rade.
PZDR
Wieże OKej ale te trzy lufopodobne pytongi przydałoby się poprawić... ;)
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
i wysokim ciśnieniu ;)