OT-130/2 Mirage/UM, 1/72
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
OT-130/2 Mirage/UM, 1/72
Przedstawiam model radzieckiego czołgu chemicznego OT-130/2. Został zbudowany na bazie zestawu firmy Mirage Hobby nr 72615, dodałem do niego gąsienice firmy UM/MT, plus pewną ilość elementów dorobionych samodzielnie. Sklejalność modelu jest raczej kiepska, dużo części do siebie nie pasuje, jest zbyt gruba lub źle zwymiarowana. Największy problem był z dopasowaniem zestawowych kół do gąsienic firmy UM/MT.
Po długich zmaganiach, kiedy model zaczął jakoś tam wyglądać, wpadłem na pomysł umieszczenia go na podstawce.
Doszedłem do wniosku, że warto spróbować pokazać model w trakcie działań bojowych z zastosowaniem uzbrojenia głównego jakim był miotacz ognia.
Na podstawce o wymiarach 12x12cm umieściłem kawałek lasku i niemiecki okop będący celem ataku.
Fotografie zamieszczam poniżej.
Model (zbliżenia)
Cała podstawka
"Lewatywa to fundament cesarstwa" - Szwejk
Mały a cieszy oko. Podstawka fajnie wygląda. Z czego zrobiłeś imitację ognia ? Wygląda wg mnie troszeczkę jak tzw "paw" Może gdyby był bardziej czerwony a nie żółty nie miałbym takich "akademickich" skojarzeń Na szczęście nie miałem okazji oglądać na żywo jak działa miotacz ognia więc może się mylę odnośnie koloru.
PS. Z ilością zdjęć cokolwiek przesadziłeś.
PS. Z ilością zdjęć cokolwiek przesadziłeś.
Kolego Tempest! Kolega MA czego żałować.Tempest pisze: Na szczęście nie miałem okazji oglądać na żywo jak działa miotacz ognia więc może się mylę odnośnie koloru.
Pochwalę się a co 14 listopada 2011 r miałem okazje być na koncercie zespołu z byłego NRD. Rammstein daje rewelacyjne show, nie tylko z użyciem miotaczy ognia.
☠Rock Honor Ojczyzna☠
Sam pomysł rewelacja...jednak ten płomyczek, no chyba ze to końcówka płynu...
w rzeczywistości wygląda to tak...
i na tej stronce jest troszkę fotek...http://www.ww2incolor.com/soviet-union/t-26.html
w rzeczywistości wygląda to tak...
i na tej stronce jest troszkę fotek...http://www.ww2incolor.com/soviet-union/t-26.html