[Relacja] Lira (ALFA) Projekt 705 1:200
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
[Relacja] Lira (ALFA) Projekt 705 1:200
Witam,
Chciałbym zaprezentować kolegą relację z budowy modelu radzieckiego atomowego okrętu podwodnego z 1969 roku klasy Lira.
Model pochodzi z wycinanki "Modelik", a jego autorem jest Łukasz Fuczek.
Po jakże zachęcającym wstępie, pierwsze zdjęcia relacjonujące postępy w pracy:
To tyle... dziękuję za uwagę i do zobaczenia.
Chciałbym zaprezentować kolegą relację z budowy modelu radzieckiego atomowego okrętu podwodnego z 1969 roku klasy Lira.
Model pochodzi z wycinanki "Modelik", a jego autorem jest Łukasz Fuczek.
Po jakże zachęcającym wstępie, pierwsze zdjęcia relacjonujące postępy w pracy:
To tyle... dziękuję za uwagę i do zobaczenia.
☠Rock Honor Ojczyzna☠
-
- x 1
Do wyboru mamy dwie opcje klejenia: na styk i na dwie wręgi. Stosuję obie te techniki. Od dziobu (pierwsza aktualizacja) wykorzystałem skleję, potem szedłem dwie wręgi.
Osobiście nie lubię takiego sposobu projektowania modeli. Jestem przyzwyczajony, że okręty mają szkielet który oklejam.
Osobiście nie lubię takiego sposobu projektowania modeli. Jestem przyzwyczajony, że okręty mają szkielet który oklejam.
☠Rock Honor Ojczyzna☠
Zrób sobie w takim razie przerwę wakacyjną, bo NIESTETY psujesz ładny modelramm pisze:Do wyboru mamy dwie opcje klejenia: na styk i na dwie wręgi. Stosuję obie te techniki. Od dziobu (pierwsza aktualizacja) wykorzystałem skleję, potem szedłem dwie wręgi.
Prosta i efektywna konstrukcja, za co brawa dla projektanta. Że nie poszedł za nową falą zbędnego komplikowania prostych rzeczy.Osobiście nie lubię takiego sposobu projektowania modeli. Jestem przyzwyczajony, że okręty mają szkielet który oklejam.