[G]Junkers Ju-87 R-2 wydawnictwo KW Models
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
-
Piękności!
Gratuluję ukończenia. Wygląda rewelacyjnie. Może tylko trochę za bardzo się błyszczy jak na mój gust, ale nie wiem czy to nie jest kwestia oświetlenia i aparatu. Musiałbym na żywo zobaczyć.
Mi też w sumie niewiele zostało. Fajnie byłoby kiedyś zestawić je razem przy okazji jakiegoś "eventu" w tym roku.
Pozdro!
Gratuluję ukończenia. Wygląda rewelacyjnie. Może tylko trochę za bardzo się błyszczy jak na mój gust, ale nie wiem czy to nie jest kwestia oświetlenia i aparatu. Musiałbym na żywo zobaczyć.
Mi też w sumie niewiele zostało. Fajnie byłoby kiedyś zestawić je razem przy okazji jakiegoś "eventu" w tym roku.
Pozdro!
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
- Heinrich Kosmala
- x 169
Coś wspaniałego.
Serdeczne gratulacje. Trudno oderwać wzrok...
Serdeczne gratulacje. Trudno oderwać wzrok...
Moje relacje:
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
Wiesz co Heinrich, to już ktoryś raz z kolei kiedy czepasz się łopat śmigieł.Heinrich Kosmala pisze:Gratuluję, bardzo ładnie zrobiony model!
Tylko dwa zastrzeżenia; łopaty śmigła nie mają odpowiedniego skrętu (szczególnie widoczne na zdj. Ju06)...
Wszyscy już dobrze wiemy że odrobiłeś lekcję z Triebflugela i wiesz jak powinno wyglądać śmigło, ale krytykanctwo takiego modelu przez modelarza na Twoim poziomie jest troszkę nie na miejscu uważam, pomimo że z technicznego punktu widzeniamasz rację.
Co do oświetlenia to się zgodzę. Za słabo wyeksponowany ten model i zdjęcia niektóre za ciemne.
Po wnikliwszym przyjżeniu się chciałem się też zapytać co się stało z krawędzią natarcia lewego skrzydła?
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
Nie mogę się zgodzić z takim podejściem. To nie było krytykanctwo tylko uwaga - słuszna jak mniemam - dotycząca śmigła i nie ma tu znaczenia jaki poziom modelarski reprezentuje tę uwagę formułujący jeśli ma rację.Wszyscy już dobrze wiemy że odrobiłeś lekcję z Triebflugela i wiesz jak powinno wyglądać śmigło, ale krytykanctwo takiego modelu przez modelarza na Twoim poziomie jest troszkę nie na miejscu uważam, pomimo że z technicznego punktu widzeniamasz rację.