Makieta kolejowa zimą 1:160
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Makieta kolejowa zimą 1:160
Ostatni projekcik w postaci makiety kolejowej zimą. Makieta tworzyła się od początku grudnia do teraz, wymiary 100cmx120cm,skala 1:160, a z ciekawostek za śnieg robił cukier puder . Na szczycie góry znajdują się ruiny zamku, obok stacji i ratusza odbywa się właśnie jarmark świąteczny, a na mieście służby porządkowe prężnie oczyszczają ulice
- Maverick33
- x 4
- Mariusz Kita
Witam ponownie!
Więc po kolei:
-jeżeli chodzi o to czy nie szkodzi nic napędowi lokomotyw to mogę śmiało stwierdzić, że właściwie nic nie zostaje na lokomotywach, a dla pewności całą czyszczę pędzelkiem,
-"śnieg" jest posypany luźno niczym nie przyklejony właśnie po to aby gdy zacznie się brudzić, zlepiać od wilgoci będę mógł go bez problemu strzepnąć i nałożyć nowy ale tym i tak bym się nie przejmował gdyż jak mi się najnormalniej na świecie makieta znudzi przebuduję ją praktycznie ździerając do gołej deski ,
-jeżeli chodzi zaś o infrastrukturę kolejową i sieć trakcyjną ciągle kompletuję te elementy i gdy tylko już nagromadzę już tego trochę zapewne wkomponuję w całość
Więc po kolei:
-jeżeli chodzi o to czy nie szkodzi nic napędowi lokomotyw to mogę śmiało stwierdzić, że właściwie nic nie zostaje na lokomotywach, a dla pewności całą czyszczę pędzelkiem,
-"śnieg" jest posypany luźno niczym nie przyklejony właśnie po to aby gdy zacznie się brudzić, zlepiać od wilgoci będę mógł go bez problemu strzepnąć i nałożyć nowy ale tym i tak bym się nie przejmował gdyż jak mi się najnormalniej na świecie makieta znudzi przebuduję ją praktycznie ździerając do gołej deski ,
-jeżeli chodzi zaś o infrastrukturę kolejową i sieć trakcyjną ciągle kompletuję te elementy i gdy tylko już nagromadzę już tego trochę zapewne wkomponuję w całość
- PITERPANZER
- x 1
Podoba mi się Twoja makieta jako całość, uwzględniając nawet uwagi Kolegów.Jedyne w czym przesadziłeś to zaśnieżenie niektórych dachów ,biorąc pod uwagę ich kąty nachylenia.Poza tym wybrałbym jeden kierunek jako południe i z tej strony zrobił ślady zjeżdzającego śniegu na skutek nasłoneczniania.
Tak czy inaczej czuje się nastrój Świąt na Twojej dioramie.
Tak czy inaczej czuje się nastrój Świąt na Twojej dioramie.
Makieta bardzo ładna.
Jednak jedna sprawa nie daje mi spokoju, mianowicie prawie cała sceneria jest utrzymana w jednym "klimacie czasowym" poza elektrowozem na 5 zdjęciu, który wyróżnia się swoją "nowością"
Jednak jedna sprawa nie daje mi spokoju, mianowicie prawie cała sceneria jest utrzymana w jednym "klimacie czasowym" poza elektrowozem na 5 zdjęciu, który wyróżnia się swoją "nowością"
Ukończone:
Plastik: Su-22M4 Fitter K; German Fuel Truck; B-17 Mephis Belle; Mil-Mi24A; Mil-Mi 24D, He-117 Greif;
Papier: pomnik Prypeć
Pozdrawiam Michał
Plastik: Su-22M4 Fitter K; German Fuel Truck; B-17 Mephis Belle; Mil-Mi24A; Mil-Mi 24D, He-117 Greif;
Papier: pomnik Prypeć
Pozdrawiam Michał
Kochana eNka, maleństwo ;)
Uważaj żeby od temperatury lokomotyw nie zaczęło karmelizować przy kołach bo wtedy będzie gruba zabawa.
Rok temu też byłem w posiadaniu N ale przeskoczyłem na inną skalę tutaj kilka fotek z przeróbki modułów 1/160 na 1/120
https://picasaweb.google.com/1130509513 ... ie24012013
Uważaj żeby od temperatury lokomotyw nie zaczęło karmelizować przy kołach bo wtedy będzie gruba zabawa.
Rok temu też byłem w posiadaniu N ale przeskoczyłem na inną skalę tutaj kilka fotek z przeróbki modułów 1/160 na 1/120
https://picasaweb.google.com/1130509513 ... ie24012013