W Modelarzu były kiedyś plany Emilii i na pewno to nie jest model wykonany na podstawie tych planów.
Jest to model wykonany z wycinanki zamieszczonej w Małym Modelarzu.
Relację z budowy prowadziłem na forum Konradus.com. Nie zamieszczam linku bo to chyba niezgodne z regulaminem. Model nie ma nic wspólnego z MM. Myślę że przynajmniej po bryle kadłuba to widać.
Nie porównywałem brył przyznam szczerze. Zmyliło mnie po prostu to, że wykonując model od podstaw robić to tak jak w wycinance ze wszystkimi mankamentami i ułomnościami kartonowych oklejek to troszkę w/g mnie krok wstecz. Z drugiej strony nie neguję tego rozwiązania bo każdy robi to co lubi.
Piękny model, naprawdę. Czysto, dokładnie wykonany. I te ruchome włazy! Interesuje mnie tylko jak to zostało wykonane. Bo wygląda jakby rzeczywiście to była gotowa wycinanka. Poszycie dna z gotowych kawałków, kolorystyka, plany w Modelarzu chyba nigdy nie odzwierciedlały takich elementów. Czy sam wykonałeś wszystkie elementy w komputerze na podstawie planów? W takim razie stworzyłeś gotową do wydania wycinankę dla innych!
Jestem bardzo ciekaw jak powstawał model, możesz chociaż w kilku słowach?
Pozdrawiam
Szydercza Gała - dzięki. Wyjaśniłeś wszystko za mnie . Przypomnę tylko że gdyby kogoś to interesowało to proces powstawania modelu był relacjonowany na czarnym forum.