[Relacja -Koniec]wagon 1aw projekt własny skala 1:25
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
[Relacja -Koniec]wagon 1aw projekt własny skala 1:25
To moja pierwsza relacja ,więc z lekką tremą witam Wszystkich modelarzy kolejowych i nie tylko. Jako ,że nie mam doświadczenia ,za wszelkie błędy z góry przepraszam
Model wagonu 1aw ma być uzupełnieniem do modelu parowozu Px48-1770
, którego klejenie ukończyłem jesienią zeszłego roku.
Jako pomoc w realizacji zamiaru będę się posiłkował dostępnymi materiałami w sieci oraz zdjęciami oryginalnego wagonu w Zabytkowej Stacji Kolei Wąskotorowej w miejscowości Rudy
Na początek zdjęcie wykonanej podłogi wagonu pomalowanej farbą podkładową celem wyeliminowania wszelkich niedociągnięć
.
to tyle co na dzisiaj . Janusz
Model wagonu 1aw ma być uzupełnieniem do modelu parowozu Px48-1770
, którego klejenie ukończyłem jesienią zeszłego roku.
Jako pomoc w realizacji zamiaru będę się posiłkował dostępnymi materiałami w sieci oraz zdjęciami oryginalnego wagonu w Zabytkowej Stacji Kolei Wąskotorowej w miejscowości Rudy
Na początek zdjęcie wykonanej podłogi wagonu pomalowanej farbą podkładową celem wyeliminowania wszelkich niedociągnięć
.
to tyle co na dzisiaj . Janusz
Ostatnio zmieniony czw cze 11 2015, 17:34 przez januszmk, łącznie zmieniany 1 raz.
Poprzyglądam się :-)
W związku z brakiem takiego taboru na rynku, nasuwa się pytanie, czy będziesz to rozrysowywał, na komputerze w celu podzielenia się/wydania?
Pozdrawiam
W związku z brakiem takiego taboru na rynku, nasuwa się pytanie, czy będziesz to rozrysowywał, na komputerze w celu podzielenia się/wydania?
Pozdrawiam
Manufaktura Modelarska
Akcesoria do modeli kolejowych 1:25, 1:45 http://www.mariomodelario.eu
Nity, śruby, nakrętki, wydruki 3D
Akcesoria do modeli kolejowych 1:25, 1:45 http://www.mariomodelario.eu
Nity, śruby, nakrętki, wydruki 3D
Mało jest wagonów osobowych w jakichkolwiek skalach, a co dopiero na wąskim torze.
Zasiadam i podziwiam
Zasiadam i podziwiam
Ukończono: 401Ra,408S,105N,Wddo,SM03,Żuraw wodny,401Z,408W, 436V,WM-15A,Semafor, 406Ra,
PZL- Bryza, SM42,
Na warsztacie: SM15, 408W Cargo
PZL- Bryza, SM42,
Na warsztacie: SM15, 408W Cargo
Witam ponownie .Dziękuję za wszystkie komentarze i słowa wsparcia .
Odnośnie zapytań
Mario 555 -Mariusz nie planuję żadnych materiałów do publikacji .Zamierzam zrobić tylko relację z budowy
Praca przy modelu przebiega powoli . Podłoga wagonu jest pomalowana i na tę chwilę oprócz kolerem zdjęcie od ostatniego niczym by się nie różniło.
W chwili obecnej wykonuję ściany boczne wagonu . Z przyjętych sposobów malowań ;
zdecydowałem wykonac model jak
na pierwszym zdjęciu .
Scianę wagonu wykonuję sklejając częśc wewnętrzna i zewnętrzną ( obie części naklejone na tekturę 1mm) , w których wycięte sa otwory okienne
Otwory okienne po wklejeniu okien zostaną oklejone listwami wykończeniowymi ,co daje bardzo ładny efekt wizualny .
Na dzisiaj wszystko Janusz
Odnośnie zapytań
Mario 555 -Mariusz nie planuję żadnych materiałów do publikacji .Zamierzam zrobić tylko relację z budowy
Praca przy modelu przebiega powoli . Podłoga wagonu jest pomalowana i na tę chwilę oprócz kolerem zdjęcie od ostatniego niczym by się nie różniło.
W chwili obecnej wykonuję ściany boczne wagonu . Z przyjętych sposobów malowań ;
zdecydowałem wykonac model jak
na pierwszym zdjęciu .
Scianę wagonu wykonuję sklejając częśc wewnętrzna i zewnętrzną ( obie części naklejone na tekturę 1mm) , w których wycięte sa otwory okienne
Otwory okienne po wklejeniu okien zostaną oklejone listwami wykończeniowymi ,co daje bardzo ładny efekt wizualny .
Na dzisiaj wszystko Janusz
Witam . Dzisiaj chciałbym pokazać co udało mi się zrobic przy modelu .
Ściany zostały uzupełnione oknami i oklejone listwami .
W następnej kolejności będa przyklejone komplety grzejników ,które są obecnie przygotowane do malowania
Brakuje jeszcze stoliczków przyokiennych ,półek na bagaż oraz ławek dla pasażerów widac roboty co niemiara ,ale powoli damy radę .
Na dzisiaj tyle - Janusz
Ściany zostały uzupełnione oknami i oklejone listwami .
W następnej kolejności będa przyklejone komplety grzejników ,które są obecnie przygotowane do malowania
Brakuje jeszcze stoliczków przyokiennych ,półek na bagaż oraz ławek dla pasażerów widac roboty co niemiara ,ale powoli damy radę .
Na dzisiaj tyle - Janusz
Ostatnio zmieniony czw wrz 26 2013, 21:46 przez januszmk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Heinrich Kosmala
- x 169