*[RelacjaSamolot] Piper L-4H "Cub" KK 11.
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
*[RelacjaSamolot] Piper L-4H "Cub" KK 11.
Cześć,
ze względu na spore zasoby czasu, postanowiłem wrócić do modelarstwa. Na pierwszy model po przerwie wybrałem samolot w skali 1:33 wydawnictwa Kartonowa Kolekcja, model jest dość wymagający ze względu na spore oszklenie, jak później zobaczycie nie poradziłem sobie z tym dobrze. Jeśli chodzi o spasowanie to wszystko pasuje doskonale. Wznios niestety troszkę za mały, ale nie będę już tego teraz poprawiał. Wszystko wskazuje na to że będzie to mój 2 ukończony model w mojej karierze.
W między czasie postaram się skończyć Land Rovera, przynajmniej na komputerze, aby ktoś mógł go skleić testowo.
Zdjęcia:
Model prawie już skończony, zostały lotki, przód, silnik oraz koła.
Mam jeszcze jedną prośbę możecie mi polecić mi dobry materiał na szyby? (chodzi o to żeby był cienki i łatwo się zginał) dotychczas używałem foli do bindowania o grubości około 0,2mm
ze względu na spore zasoby czasu, postanowiłem wrócić do modelarstwa. Na pierwszy model po przerwie wybrałem samolot w skali 1:33 wydawnictwa Kartonowa Kolekcja, model jest dość wymagający ze względu na spore oszklenie, jak później zobaczycie nie poradziłem sobie z tym dobrze. Jeśli chodzi o spasowanie to wszystko pasuje doskonale. Wznios niestety troszkę za mały, ale nie będę już tego teraz poprawiał. Wszystko wskazuje na to że będzie to mój 2 ukończony model w mojej karierze.
W między czasie postaram się skończyć Land Rovera, przynajmniej na komputerze, aby ktoś mógł go skleić testowo.
Zdjęcia:
Model prawie już skończony, zostały lotki, przód, silnik oraz koła.
Mam jeszcze jedną prośbę możecie mi polecić mi dobry materiał na szyby? (chodzi o to żeby był cienki i łatwo się zginał) dotychczas używałem foli do bindowania o grubości około 0,2mm
Ostatnio zmieniony pn gru 09 2013, 23:10 przez Zuru, łącznie zmieniany 1 raz.
- Heinrich Kosmala
- x 171
Re: [Relacja] Piper L-4H "Cub" KK 11.
Ja używam overhead folii, grubość 0,1 mm. Elastyczna a jednocześnie wystarczająco sztywna, klei się bez problemów za pomocą Uhu.Zuru pisze:...możecie mi polecić mi dobry materiał na szyby? (chodzi o to żeby był cienki i łatwo się zginał) dotychczas używałem folii do bindowania o grubości około 0,2mm
Pozdrawiam
Camilllo, oczywiście masz racje, jak pisałem na innym forum zakupiłem potrzebne narzędzia aby koło wyglądało zdecydowanie lepiej, ale nie będę tego już poprawiał w tym modelu, bo mogę coś popsuć,poprawie się przy następnym modelu czyli najnowszą kartonową kolekcją z samolotem Tiger Moth, ale najpierw tatrę skończę.