Witam
Chciałbym wam przedstawić model 3D nad którym ostatnio pracowałem.
Na desce kreślarskiej wylądował projekt 3-osiowego wózka wagonowego z blachy tłoczonej. Został on zaprojektowany i zbudowany 1942 r. w Kolonii.
Stosowany był on w wagonach SSyms (polski odpowiednik PPPzk 303) przeznaczonych do transportu ciężkich pojazdów pancernych różnego rodzaju do wagi 80 t.
Rama wózka
Resory
Maźnice
Układ hamulcowy
[G]Trzyosiowy wózek wagonowy DB/DR 928
Moderatorzy: kartonwork, Rafal N.
Witaj Draccus.
Bardzo dobrze, że zaprojektowałeś ten wózek Jest świetnie zamodelowany. Jestem właśnie w fazie budowy platformy SSyms pod Tigera i bardzo pomocne okazały się te screeny. Jeszcze jak byś zrobił do tych wózków platformę to było by super! Nie myślałeś by przerzucić te wózki na papier w skali 1:25?
Bardzo dobrze, że zaprojektowałeś ten wózek Jest świetnie zamodelowany. Jestem właśnie w fazie budowy platformy SSyms pod Tigera i bardzo pomocne okazały się te screeny. Jeszcze jak byś zrobił do tych wózków platformę to było by super! Nie myślałeś by przerzucić te wózki na papier w skali 1:25?
Witaj
Driver wózek sam w sobie jest niejako baza wypadową pod przyszłe modele
wagonów w których został zastosowany. W papierze i się zrobi jak będzie czas. Na razie w kartonie będę robił swój poprzedni projekt a mianowicie Ghs czekam tylko na lasery.
Jakieś tam plany trzeba będzie poszukać i coś się pomyśli z ta platformą.
Zapodałbyś jakieś foty swojej platformy chętnie bym zobaczył.
Driver wózek sam w sobie jest niejako baza wypadową pod przyszłe modele
wagonów w których został zastosowany. W papierze i się zrobi jak będzie czas. Na razie w kartonie będę robił swój poprzedni projekt a mianowicie Ghs czekam tylko na lasery.
Jakieś tam plany trzeba będzie poszukać i coś się pomyśli z ta platformą.
Zapodałbyś jakieś foty swojej platformy chętnie bym zobaczył.