PROJEKT NOWEGO LOGO FORUM KARTONWORK
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
PROJEKT NOWEGO LOGO FORUM KARTONWORK
W związku z małą przebudową forum i zmianą jego silnika na nowszą wersję postanowiliśmy odświeżyć także nasze logo. W tym miejscu prośba do wszystkich z zacięciem graficznym o propozycje i projekty na nowe logo które jak zwykle umieścimy na naszej stronie głównej.
Swoje projekty prosimy zamieszczać w tym temacie a później w drodze głosowania wybierzemy najładniejsze i odpowiadające większości forumowiczów.
Swoje projekty prosimy zamieszczać w tym temacie a później w drodze głosowania wybierzemy najładniejsze i odpowiadające większości forumowiczów.
Re: PROJEKT NOWEGO LOGO FORUM KARTONWORK
To może ja.
Nie jestem grafikiem, ale może taka koncepcja?
To tak na szybko w Paincie. Oczywiście można by zmodyfikować, albo poprawić w jakimś lepszym programie dodając jakichś smaczków, lub poprawiając kolorystykę. Chodzi mi o samą koncepcję w tym obrazku.
Kolorystyka niebieska, bo forum od zawsze było niebieskie i za takie uchodzi.
Nie jestem grafikiem, ale może taka koncepcja?
To tak na szybko w Paincie. Oczywiście można by zmodyfikować, albo poprawić w jakimś lepszym programie dodając jakichś smaczków, lub poprawiając kolorystykę. Chodzi mi o samą koncepcję w tym obrazku.
Kolorystyka niebieska, bo forum od zawsze było niebieskie i za takie uchodzi.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
Albo taka kolorystyka. Litery jak z tektury wpisane w symboliczną matę do cięcia.
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
- tomekwidenka
ja jestem za starym logo,
wg mnie to stare logo jest kojarzone z naszym forum ;)
tylko można by było go trochę poprawić żeby tych białych pikseli nie było widać i żeby napis był czytelniejszy.
wg mnie to stare logo jest kojarzone z naszym forum ;)
tylko można by było go trochę poprawić żeby tych białych pikseli nie było widać i żeby napis był czytelniejszy.
Stare logo po kosmetycznych poprawkach. Chociaż szkoda mi starego KW. Było "Home" które pozwalało szybciorem wrócić do menu. teraz zgłasza sie forum, klikanie coby wrócić nastrone "Portal" - wtedy wiem co nowe, co stare. Troche chyba za dużo kombinacji.
Wietrzny Bosman
Witam wszystkich.
Stare logo nie jest złe, ale można próbować coś zmienić.
Propozycja pierwsza
i druga, bardziej militarna:
Pozdrawiam
Stare logo nie jest złe, ale można próbować coś zmienić.
Propozycja pierwsza
i druga, bardziej militarna:
Pozdrawiam
Sprawę nowego LOGA już przerabialiśmy kiedyś: viewtopic.php?f=11&t=10040
Pozdrawiam, Krzysztof "OldMan" Motyczyński
No i jakoś stanęło na niczym, a co poniektóre propozycje były bardzo ciekawe i moim zdaniem o wiele atrakcyjniejsze niż aktualne logo, które wszyscy znamy.
Tylko jakoś tym razem temat ten nie wywołuje praktycznie żadnej dyskusji i poza dwoma propozycjami nikogo specjalnie to nie interesuje. Szkoda.
Tylko jakoś tym razem temat ten nie wywołuje praktycznie żadnej dyskusji i poza dwoma propozycjami nikogo specjalnie to nie interesuje. Szkoda.
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
Ta najbardziej mi się podoba spośród wszystkich propozycji. Jest prosta, czytelna, da się przedstawić w jednym kolorze, a nawet jeszcze trochę odchudzić (o adres na przykład).
petr0v pisze:Witam!
A to mój pomysł - na razie to tylko wersja "beta" - wszystko może być swobodnie przerobione, powiększone lub pomniejszone, dodane, usunięte etc czekam na komentarze i propozycje
Ramkę i nożyczki dodałem w zasadzie "dla zabawy". Poza tym właśnie wymyśliłem że może dobrze byłoby dodać do tych liter linie prowadzące do ramki (jak przy wycinaniu laserowym).