Witam
Nie wiem czy w dobrym miejscu zakładam temat (moderator niech przeniesie gdzie trzeba)
Pytanie jakie mi się ostatnio pojawiło:
co można zrobić z gotowymi sklejonymi modelami których nie ma gdzie trzymać ?
...wiadomo że szkoda wywalić,
...może można przekazać jakiejś instytucji, sprzedać ?
Ktoś ma jakiś pomysł ?
Co zrobić z gotowym modelem?
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: Co zrobić z gotowym modelem?
Daj komuś w prezencie. Oczywiście jeżeli mu taki prezent będzie pasował i będzie miał go gdzie trzymać.
hehehe, na studiach miałem podobny problem, musiałem pozbyć się okrętu. Urządziłem mailowy konkurs wiedzy ogólnej. 50 osób sie zapisało jak sie dowiedzieli jaka jest nagroda! Codziennie wieczorem wysyłałem uczestnikom konkursu maila z pytaniem, i czekałem na odpowiedzi do rana. Każda prawidłowa odpowiedz to jeden punkt. Po 30 dniach, okręt trafił do chłopaka który zdobył najwięcej punktów
Ja pozbywam sie ich po krotkim czasie sprzedajac na ebay. Ale w moim przypadku chodzi wylacznie o modele plastikowe, wiec nie jestem w stanie powiedziec, czy to funkcjonowaloby w odniesieniu do kartonowych.karas81 pisze:co można zrobić z gotowymi sklejonymi modelami których nie ma gdzie trzymać ?
Jarek M
Rozklej, porozcinaj i sklej jeszcze raz .Żart oczywiście. Podaruj komuś. Takim prezentem można w kimś obudzić pasję do modelarstwa.
Może masz dzieci lub mają je Twoi znajomi.
Zaproponuj przekazanie modeli do szkoły. Niemal każdy model ma coś wspólnego z historią, a na pewno z pracami plastycznymi Będzie to fajne wzbogacenie klasopracowni (ja tak zrobiłem z modelem pewnej budowli).
Podobnie swój duży okręt przekazałem do muzeum (gratisowo) jako eksponat stałej wystawy - to też jest rozwiązanie.
Zaproponuj przekazanie modeli do szkoły. Niemal każdy model ma coś wspólnego z historią, a na pewno z pracami plastycznymi Będzie to fajne wzbogacenie klasopracowni (ja tak zrobiłem z modelem pewnej budowli).
Podobnie swój duży okręt przekazałem do muzeum (gratisowo) jako eksponat stałej wystawy - to też jest rozwiązanie.