Spitfire F Mk.22 Airfixa – poskładany do kolekcji. Nie ma się co rozpisywać. Zestaw w zasadzie w porządku. Da się złożyć bez wielkich złorzeczeń:
Pzdr Grzegorz
[G] Supermarine Spitfire F Mk.22 (Airfix 1/72)
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
[G] Supermarine Spitfire F Mk.22 (Airfix 1/72)
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Re: [G] Supermarine Spitfire F Mk.22 (Airfix 1/72)
Widzę że kolekcja się powiększa. Jaką farbą malowałeś tego spita ?
W zimie wzięło mnie na Spity. Dwa kolejne V c z Revella w zaawansowanym stadium czekają w pudełku na malowanie. Tymczasowo mnie odeszło ale może w czasie letniej kanikuły je dokończę.Tempest pisze:Widzę że kolekcja się powiększa. Jaką farbą malowałeś tego spita ?
Model malowany Humbrolem Polished Aluminium.
Pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
27002?Model malowany Humbrolem Polished Aluminium
A czy po malowaniu polerowałeś (jak wskazuje nazwa farbki ) powierzchnię przy pomocy jakiejś "szmatki" ? Bo wygląda trochę ziarniście.
Polerowałem kawałkiem filcu. Zwiększa to nieco połysk i przy okazji przeciera emalię do podkładu szczególnie na krawędziach Na lekką ziarnistość nie ma to jednak wpływu. Być może nieprawidłowo ustawiam dla tej farby ciśnienie. Pewnie jeszcze za duże i robi się kasza.
Muszę wreszcie spróbować innych metalików tzn alclada lub gunze. Będzie można porównać.
Zrobiłem zdjęcia w innych warunkach (bez słońca):
pzdr Grzegorz
Muszę wreszcie spróbować innych metalików tzn alclada lub gunze. Będzie można porównać.
Zrobiłem zdjęcia w innych warunkach (bez słońca):
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Ładny srebrzak.
Niestety na ziarnistość nic nie poradzisz, ta farbka tak ma. Już kiedyś proponowałem Ci byś spróbował Alclada.
Niestety na ziarnistość nic nie poradzisz, ta farbka tak ma. Już kiedyś proponowałem Ci byś spróbował Alclada.
marek d pisze:Ładny srebrzak.
Już kiedyś proponowałem Ci byś spróbował Alclada.
no wiem. Mam już gunmetal alclada i jest naprawdę dobry. Kupię. Następny srebrzak będzie malowany alcaldem. Kiedyś...
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD