[R] Ty 2 Floridsdorf 1:45 ADW
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[R] Ty 2 Floridsdorf 1:45 ADW
Witam po raz kolejny
Tym razem na mój warsztat trafiła lokomotywa Ty 2 z wydawnictwa ADW. Model będzie waloryzowany, choć nie przewiduję wiele własnej inwencji (głównie nity i śruby). Wynika to z faktu, iż model został pomniejszony ze skali 1:25, co ciągnie za sobą spore rozdetalowanie – mnie to zadowala.
Korzystam z elementów ciętych laserowo przygotowanych przez wydawcę.
Po szczegóły zapraszam na kartonowakolej.pl
Tym razem na mój warsztat trafiła lokomotywa Ty 2 z wydawnictwa ADW. Model będzie waloryzowany, choć nie przewiduję wiele własnej inwencji (głównie nity i śruby). Wynika to z faktu, iż model został pomniejszony ze skali 1:25, co ciągnie za sobą spore rozdetalowanie – mnie to zadowala.
Korzystam z elementów ciętych laserowo przygotowanych przez wydawcę.
Po szczegóły zapraszam na kartonowakolej.pl
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Re: [R] Ty 2 Floridsdorf 1:45 ADW
Brawo !!, to chyba maszyna Lęborska z tego co pamiętam.
Czekam na dalsze odsłony , upały nie dają szans na klejenie, ale wkrótce ma się to zmienić :-)
Czekam na dalsze odsłony , upały nie dają szans na klejenie, ale wkrótce ma się to zmienić :-)
U mnie ciufa będzie miała podmieniony tender na wannę, ale numer zostanie taki, jaki jest, bo taką mam kalkę
Pozdrowienia z Czech
----------------------
----------------------
No, no, Marcin!
a scyzoryk do ręki weźmie i te kanty na szprychach ostruga?
No toś waść wyprawę urządził, trzymam tego ubitego kciuka za szybkie postępy bo dotrzeć to i tak pewnie dotrzesz do celu.
pozdrawiam
Mirek
a scyzoryk do ręki weźmie i te kanty na szprychach ostruga?
No toś waść wyprawę urządził, trzymam tego ubitego kciuka za szybkie postępy bo dotrzeć to i tak pewnie dotrzesz do celu.
pozdrawiam
Mirek
Cze.
Zasiadam w pierwszym rzedzie i oczywista masz we mnie kibica. Ja tez wole tego loka z tenderem wannowym.
Zasiadam w pierwszym rzedzie i oczywista masz we mnie kibica. Ja tez wole tego loka z tenderem wannowym.
Mirku: ostruga, ostruga, jak już na szaro tryśnie, bo wtedy znacznie lepiej nierówności widać. W zasadzie w tydzień zrobiłem tyle, że się sam sobie dziwię, zatem jest szansa, że na jesień postawię ciufkę na torach. Czekam jeszcze na zamówioną chemię, żeby dokończyć panzertriebwagena, a na kółku modelarskim powoli klei sie niespodzianka… przedwojenna z ADW w 1:45 ale tam kiepske warunki do fotek więc bedzie tylko galeria.
Haliczu: ja i tak kleję wieczorami, więc upały mi nie straszne poza tym, wczoraj się skończyły Dzieciorów nie trzeba gonić do zadań domowych, więc tata ma wiecej spokoju ;)
Klintu: dzięki za wsparcie
Haliczu: ja i tak kleję wieczorami, więc upały mi nie straszne poza tym, wczoraj się skończyły Dzieciorów nie trzeba gonić do zadań domowych, więc tata ma wiecej spokoju ;)
Klintu: dzięki za wsparcie
Pozdrowienia z Czech
----------------------
----------------------
Ja też przysiadam. Powodzenia w budowie.
Jak dotąd sklejanie idzie bez większych problemów, choć części 14b (kołnierze osi), które trzeba nawinąć na sklejone osie są za długie. To rzecz jasna konsekwencja "downsizingu" modelu.
Pozdrowienia z Czech
----------------------
----------------------
Kilka fotek z postępu prac nad Ty2. Jak dotad więcej pracy poszło w "onitowanie" i "ośrubowanie" niż na sklejanie modelu ;)
Koła pomalowane i otłuszczone.
Na obrazkach widać śrubki 3D od Mariomodelario
Po szczegóły zapraszam na portal kartonowakolej.pl
Koła pomalowane i otłuszczone.
Na obrazkach widać śrubki 3D od Mariomodelario
Po szczegóły zapraszam na portal kartonowakolej.pl
Pozdrowienia z Czech
----------------------
----------------------
Witam
W swoim Ty2 (1:35) użyłem około 4800 sztuk imitacji śrub i nakrętek - także początki masz niezłe.
Pozdrawiam
W swoim Ty2 (1:35) użyłem około 4800 sztuk imitacji śrub i nakrętek - także początki masz niezłe.
Pozdrawiam
Warsztat i Galeria Ty2 Trumpeter 1:35