Wielkimi krokami zbliżam się do końca budowy pewnej kartonóweczki. Skończyłem dzisiaj maszty dziobowy i rufowy tej jednostki pływającej. I tak się ucieszyłem z tego faktu, że muszę się pochwalić .
Stąd zagadka. Czy ktoś po dwóch masztach jest w stanie odgadnąć co to za jednostka ?
Nie będzie żadnych dodatkowych zdjęć, ani podpowiedzi. Nagrodą jest wirtualny uścisk dłoni + gratulacje do przeczytania
Pzdr Grzegorz
Zagadka
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
Re: Zagadka
O jest pierwszy śmiałek
Niestety zygamun odpowiedź nie jest prawidłowa.
Miało nie być podpowiedzi, ale co to za podpowiedź :
Nie jest to skala 1:100 i nie ma luf. No i jest to kartonówka z wydanego drukiem zestawu.
Tak sobie myślę, że tylko ktoś kto kleił to pływadło skojarzy - czyli pewnie nikt
pzdr Grzegorz
Niestety zygamun odpowiedź nie jest prawidłowa.
Miało nie być podpowiedzi, ale co to za podpowiedź :
Nie jest to skala 1:100 i nie ma luf. No i jest to kartonówka z wydanego drukiem zestawu.
Tak sobie myślę, że tylko ktoś kto kleił to pływadło skojarzy - czyli pewnie nikt
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Nie, to nie Sołdek.
Sołdek ma takie same oba maszty, tak sądzę. Choć kolorystycznie by się zgadzało.
Poza tym chyba każdy kto kleił w latach 80-tych, skleił Sołdka. Mam zaś przeczucie, że ten mój "wynalazek" nie jest zbyt popularny. Choć oczywiście mogę się mylić, bo świat poza internetem także istnieje i ma się świetnie, kto wie czy nie lepiej niż w internecie.
Tymczasem pozostało mi do zrobienia 42 uchwyty o wielkości 1 mm kwadratowego z otworem w środku i polakierować dziada.
Może jutro skończę?
pzdr Grzegorz
Sołdek ma takie same oba maszty, tak sądzę. Choć kolorystycznie by się zgadzało.
Poza tym chyba każdy kto kleił w latach 80-tych, skleił Sołdka. Mam zaś przeczucie, że ten mój "wynalazek" nie jest zbyt popularny. Choć oczywiście mogę się mylić, bo świat poza internetem także istnieje i ma się świetnie, kto wie czy nie lepiej niż w internecie.
Tymczasem pozostało mi do zrobienia 42 uchwyty o wielkości 1 mm kwadratowego z otworem w środku i polakierować dziada.
Może jutro skończę?
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
rozwiązanie znajduje się tutaj:
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... =1&t=18455
pzdr Grzegorz
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... =1&t=18455
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz