Witajcie,
rzadko kiedy zaglądam na to forum a widzę, że poza kartonami można się dzielić swoimi plastikami, także chciał bym przedstawić Wam ostatni mój ulepek. Jest relacja na innym forum a tutaj w skrócie opiszę co i jak.
Założenie było takie, aby zrobić technikę marmurkowania. Jako podkład użyłem Mr. Hobby GX2 Ueno Black, następnie pierwsza warstwa poszła rozcieńczona RLM 65, RLM 71 i RLM 02 (wszystko Mr. Hobby) na koniec malowany tymi samymi kolorami oraz:
Pactra do poprawek: czarny mat i RLM 71, Hataka (niebieska): srebrne motywy i felgi. Okopcenia robiłem cieniami Tamiya. Wash czarny to oleje Van Gogh, na koniec lakier Microscale Satin. Niestety przy tym kamo marmur jest słabo widoczny, ale ja jestem zadowolony z tego modelu.
PZDR
Galeria ma charakter czysto artystyczny, mający na celu pokazanie modelu niemieckiego samolotu czasu II WŚ, i nie stanowi propagowania faszyzmu lub innego ustroju totalitarnego w myśl prawa Art. 256. KK.
[G] Messerschmitt ME 109 E-3, Tamiya, 1:48
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
[G] Messerschmitt ME 109 E-3, Tamiya, 1:48
Feci quod potui faciant meliora potenets...
Re: [G] Messerschmitt ME 109 E-3, Tamiya, 1:48
TLBck fajne lepidło, ale mam jedno pytanie, dlaczego kabiny nie przemalowałeś zwłaszcza z przodu?
Ukończone:
Plastik: Su-22M4 Fitter K; German Fuel Truck; B-17 Mephis Belle; Mil-Mi24A; Mil-Mi 24D, He-117 Greif;
Papier: pomnik Prypeć
Pozdrawiam Michał
Plastik: Su-22M4 Fitter K; German Fuel Truck; B-17 Mephis Belle; Mil-Mi24A; Mil-Mi 24D, He-117 Greif;
Pozdrawiam Michał
Biafra, nie bardzo rozumiem co miałem przemalować. Kabina, w sensie kokpit, malowany był RLM02, tak jak było w instrukcji. Nie jestem fanatykiem, żeby sprawdzać i szukać w encyklopediach, jakie były kolory kokpitów, sprawdzam tylko wtedy gdy mi ewidentnie coś nie pasuje.
TLBck, nic z tych rzeczy, chodzi mi dokładnie o to miejsce które zaznaczyłem Ci na poniższym zdjęciu.
Ukończone:
Pozdrawiam Michał
Pozdrawiam Michał
Aaaa, to zwykłe niedopatrzenie.
P.S. dziękuję zarządzającym za zdjęcie na stronie głównej.
P.S. dziękuję zarządzającym za zdjęcie na stronie głównej.