Spitfajer tenże nie jest wart osobnego wONteczku, ale specjalnie, noworocznie, wg sugestii Sz. Gały, zapodaję. Choć nic się tu nie będzie wiele działo. Bo to tylko amatorskie fukanko
Mam nadzieję, że pomożecie.
Zanim skończę
"okładka":
Takie będzie malowanie:
Surowy:
Nie będę się wymONdrzał, że taki lub owaki, pasujący, niepasujący. Jedno powiem, w porównaniu do Spitów Italeri jest bardzo dobry
Na Spita IIb czeka skromna kompania braci:
No i trzy zdjęcia obecnego stanu do hejtowania:
Farby celulozowe AK Real Colors.
Supermarine Spitfire Mk.II b (KP 1/72)
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Supermarine Spitfire Mk.II b (KP 1/72)
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Szydercza Gała
- x 175
Re: Supermarine Spitfire Mk.II b (KP 1/72)
No, tak lepiej. Czy widzę tam jedynie słuszne sreberko jako podkłąd? Brawo. Ciekawym czy Real Colors da się drapać do tego sreberka. Z tym że to sa lakiery, tak jak i pomarańczowa hataka, z którą o ile wiem są kompatybilne ( nie sprawdzałem tego w praktyce jeszcze ).
Spód wyszedł fajnie, tak CZymaj.
Spód wyszedł fajnie, tak CZymaj.
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
Ale że nie są celulozą?
Bo, nie wykluczam jako laik, że pozostaję w mylnym błędzie, że są akryle wodne (np wajeho), alkoholowe (np. tamija) i celulozowe (np. gunze, AK)?
Sreberko jest. Też AK.
Z drapaniem jest problem. Te farby sOM bardzo mocne (przez rozcieńczalnik, jak mniemam). Drapią się razem z podkładem. Sądzę, a raczej zgaduję, że Tamija by się drapała ładnie, a gów..ana Pactra płatami. Chyba trzeba by fuknąć jakimś chipping effect w roli rozdzielacza, bo one się (te AK) zlewają w jedną kamienną warstwę (warstewkę - bo to jakieś mikrony grubości są).
Chyba że jakaś magiczna technika drapania?
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Szydercza Gała
- x 175
Nie próbowałem. Na klodzie i z młodym na jego Foce dawaliśmy sreberko JEDYNIE SŁUSZNZE Gunze AVC-02, które jest celulozowe, rozcieńczone celulozowym rozcieńczalnikiem na czaszkach (może byc też LT). Na to dawaliśmy tamijunie i drapaliśmy igłOM. Działa pięknie, bo to sreberko trzeba zdzierac młotem pneumatycznym. Czy to zadziała na lakierach Real Color? Nie wiem, ale niedługo sie dowiem, bo młody robi Heinkla 111 i mamy do niego AK RC. Pytanie kto pierwszy przetestuje ten zestaw?
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD