Mam nadzieje, że administracja zrozumie moje intencje.
Tytułem wstępu:
Chciałem kupić model Aurory z dodatkami i zamówiłem go na stronie wydawnictwa https://papermodeling.net/
Dostałem potwierdzenie i wysłałem około 100 Euro po przez PayPal do Mykhailo Orel.
I tu się zaczęła cała sytuacja, okazało się, że to jest konto innej osoby i powinienem był wpisać adres e-mail: orel1mikhail@gmail.com
Myślałem, że jestem w plecy te klika set złoty bo zrobiłem wysyłkę pieniędzy jak do "znajomych/rodziny". Praktycznie nie korzystam w ten sposób z PayPala.
Kiedy już się zorientowałem co się stało napisałem do Mykhailo. W trakcie naszej rozmowy gdzie wykazał się dużym zrozumieniem dla emocji jakie mną wtedy targały dowiedziałem się, że w sierpniu rosyjska bomba spadła na jego drukarnie i wszystko poszło z ogniem.
Już wtedy pojąłem decyzje, że kupie ten model raz jeszcze mimo jak sądziłem straconych pieniędzy. Sprawa zakończyła się lepiej bo udało mi się skontaktować z tym błędnie wpisanym adresatem i pieniądze wróciły, okrojone przez PayPal ale wróciły.
Dlatego dołożyłem coś jeszcze od siebie i złożyłem i zapłaciłem za większe niż planowałem zakupy.
Mój osobisty apel jest taki by jeśli ktoś rozważał zakup modeli Bumażnoje Modelirowanie zastanowił się na zakupami bezpośrednio u Mykhailo.
Jestem przekonany, że to mu pomoże a na pewno nie jest ciekawie mieszkać i pracować w Chersoniu na, który spadają pociski i bomby.
Mykhailo Orel jest bardzo porządnym człowiekiem (nie opisałem już co mi zaproponował) i jednym z naszej modelarskiej braci.
Bumażnoje Modelirowanie - Oriel - trudna sytuacja Mykhailo Orel
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork