SdKfz 231 (8x8)

inne techniki modelarskie - plastik, żywica, drewno itd.

Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
robmario

SdKfz 231 (8x8)

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: robmario »

Przedstawiam Wam swój model niemieckiego ośmiokołowca SdKfz 231 (8x8) w skali 1:72 wykonany z zestawu firmy Roden w barwach Dyw. Zmot. "Reich" Front Wschodni 1941 rok. Model zrobiony praktycznie z pudełka bez blaszek, jedynie z dodanymi bambetlami i wymienione siekiera z kilofem na przedniej płycie. W oryginalnym modelu wyposażenie to odlane jest razem z płytą i nie wygląda najlepiej. Model sklejał się bardzo dobrze mimo dosyć skomplikowanego podwozia, którego wózki pozostaje ruchome dzięki czemu układają się do podłoża. Słabe są w zestawie kalkomanie, które pomimo bardzo del;ikatnego rysunku są bardzo sztywne i nie chcą się układać nawet pod płynami. Mam jeszcze pozostałe modele Rodena tej rodziny pojazdów i na pewno w najbliższym czasie trafią na warsztat:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ja zawsze witam Mariusz Łukasik
Obrazek
Fidel

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Fidel »

Model jest interesujący ze wg na ciekawe kształty. Ale mi sie nie podoba ta lina holownicza z przodu za srebna i trochę szpeci :-? Proponował bym aby wpierw pomalować linę na bardzo ciemnoszary kolor a potem przetrzeć suchym pędzlem np kolorem H 11 zmieszanym z z farbą olejną Umbra Naturalna.

Pozdrawiam Paweł :)
Ukończone: M 113 Fitter
ODPOWIEDZ