*[Relacja/Samolot] Budowa COLEOPTERE (Quest)
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
*[Relacja/Samolot] Budowa COLEOPTERE (Quest)
I stalo sie. Mam rozgrzebane dwa modele a tu wlasnie wpada w moje rece model ktorego jeszcze nikt napewno nie sklejal i to w dodatku zaprojektowany przez jednego z moich ulubionych projektantow. Coz F16 musi poczekac na lepsze czasy natomiast Ch2 postaram sie kleic rownolegle. Model o ktorym mowa jest modelem samolotu doswiadczalnego. Prace nad nim trwaly w latach piecdziesiatych. Glowny konstruktor byl polskiego pochodzenia. Samolot oblatano w roku 1959.... nic na razie wiecej nie powiem i przystepuje do podklejania wreg ;)
Ostatnio zmieniony pt maja 23 2003, 18:52 przez pszyman, łącznie zmieniany 2 razy.
Prezentuje kolejne postepy z budowy. Wylania sie coraz wiecej szczegolow. Za chwile pewnie fachowcy z branzy odgadna co to za samolot i tutaj UWAGA! Pierwsza osoba ktora rozpozna co to za samolot otrzyma w nagrode ten oto model kartonowy (oczywiscie mam tutaj na mysli wycinanke ) wraz z dedykacja projekanta.
Ostatnio zmieniony pn sie 23 2004, 19:34 przez pszyman, łącznie zmieniany 2 razy.
Przedstawiam kolejny postep prac. Sporo czasu potrzeba na wykonanie segmentow kabinki oraz samego jej wnetrza. Polaczenia wykonalem za pomoca foli uzytej do zrobienia oszklenia. Pozostawilem z kazdej strony segmentu odpowiedni naddatek ktory potraktowalem jako sklejke. Widac to na zdjeciu ponizej. Jestem zadowlony z efektu jaki uzyskalem. Wszystkie dotychczasowe czesci pasuja idealnie.
Widac wystajace czesci foli ktore potraktowalem jako sklejke do polaczenia segmentow
Widac wystajace czesci foli ktore potraktowalem jako sklejke do polaczenia segmentow
Ostatnio zmieniony ndz gru 21 2003, 12:07 przez pszyman, łącznie zmieniany 1 raz.