*[Galeria/Czołg] Panzer IV ausf.G - Modelik
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
*[Galeria/Czołg] Panzer IV ausf.G - Modelik
Witam
sklejam wlaśnie Panzera IV ausf. G z modelika i stalo sie cos strasznego!!
WYpadek wynikający z nieuwagi, i stracilem bardzo istotne części
Bardzo prosze o skan części 61,62,63,64 i 65 to jest tylnia czesc wiezy.Jest to dla mnie bardzo wazne bo model jest juz zrobiony w 75 % ,
z gory dziekuje za pomoc
moj mail : arawn@wp.pl
Ethelfrid
sklejam wlaśnie Panzera IV ausf. G z modelika i stalo sie cos strasznego!!
WYpadek wynikający z nieuwagi, i stracilem bardzo istotne części
Bardzo prosze o skan części 61,62,63,64 i 65 to jest tylnia czesc wiezy.Jest to dla mnie bardzo wazne bo model jest juz zrobiony w 75 % ,
z gory dziekuje za pomoc
moj mail : arawn@wp.pl
Ethelfrid
Ostatnio zmieniony pn mar 21 2005, 23:27 przez Ethelfrid, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam ponownie
Tym razem nie bede dziadowal o pomoc
Mam pytanko do was: model ktory sklejam wydaje sie byc Panzerem IV w wersji wczesnej poniewaz nie ma bocznych plyt chroniacych przed pociskami kumulacyjnymi. I tu pojawily sie moje watpliwosci co do jednego szczególu, a mianowicie lampki
Na zdjeciach jakie udalo mi sie odnalesc znalazlem 2 rodzaje lampek, ktore teoretycznie pochodzą z tego samogo modelu czolgu
Na fotce pierwszej lampka11 w wersji proponowanej w Modeliku
Na drugiej lampka16 wersja lampki ktore tez ponoc byla montowana w tej samej wersji czolgu. i tu przyznam szczerze ze zglupialem
Czy ktos moze mnie oswiecic z czego wynika ta roznica z lampkami ??
P.S zeby nie bylo to zamieszcze fotke mojego modelu, troche slabo wykonany i z pewna przeróbką ale jest do drugi czołg szkoleniowy - mna czyms trzeba sie uczyc sztuki modelarskiej, podkreslam ze jeszcze nie jest skonczony
Tym razem nie bede dziadowal o pomoc
Mam pytanko do was: model ktory sklejam wydaje sie byc Panzerem IV w wersji wczesnej poniewaz nie ma bocznych plyt chroniacych przed pociskami kumulacyjnymi. I tu pojawily sie moje watpliwosci co do jednego szczególu, a mianowicie lampki
Na zdjeciach jakie udalo mi sie odnalesc znalazlem 2 rodzaje lampek, ktore teoretycznie pochodzą z tego samogo modelu czolgu
Na fotce pierwszej lampka11 w wersji proponowanej w Modeliku
Na drugiej lampka16 wersja lampki ktore tez ponoc byla montowana w tej samej wersji czolgu. i tu przyznam szczerze ze zglupialem
Czy ktos moze mnie oswiecic z czego wynika ta roznica z lampkami ??
P.S zeby nie bylo to zamieszcze fotke mojego modelu, troche slabo wykonany i z pewna przeróbką ale jest do drugi czołg szkoleniowy - mna czyms trzeba sie uczyc sztuki modelarskiej, podkreslam ze jeszcze nie jest skonczony
Ale mnie kolega miło rozczarowal tym modelem . A co do tych białych smug to ,,oko'' aparatu więcej wychwyca niż oko ludzkie.
Bóg mi powierzył honor Polaków, Bogu go tylko oddam.
Na warsztacie:Mercedes L3000
Na warsztacie:Mercedes L3000
W ramach uzupełniania fotek, postanowiłem dołożyć fotki moich prac końcowych nad Panzerem IV. Miałem z nim pewne problemy ale dzięki pomoćy Kainka jakoś sobie poradziłem. Czołg obecnie posiada jedną gąsienicę, jednak ponieważ po raz pierwszy robiłem ją z ogniw to prezentuje co mi wyszło. obecnie trają prace nad następnymi 91 ogniwami a potem tylko przyklejenie 2 części które uniemożliwiają przewrócenie modelu na plecy i będą fotki gotowego modelu. Mam nadzieję, że przez Święta się uporam
Pozdrawiam
Ethelfrid
Pozdrawiam
Ethelfrid
- =Szalony Doktorek=
dla porownania wstawie moze zdjecie moeje 4, jest to stary gpm
wiecej mozna zobaczyc tutaj
http://www.konradus.com/forum/read.php? ... eply_44597
wiecej mozna zobaczyc tutaj
http://www.konradus.com/forum/read.php? ... eply_44597