Jak poczernić złoty łańcuszek?*
Moderatorzy: kartonwork, Rafal N.
Jak poczernić złoty łańcuszek?*
mam pytanie jak w temacie - czym spowodowaćby poczernić złoty łańcuszek ? zaznaczam że ogniwa jego są bardzo małe i malowanie nie wchodzi w grę.
- SeventhSon
obawiam się, iz złoto jako metal szlachetny będzie trudny do poczernienia.
Jest plastyczny i to bardzo, ale o poczernienie? Ludzie raczej chcą, żeby się złoto błyszczało, ale......
Złoto to też metal, więc możnaby spróbować sztuczki rozgrzania go i schłodzenia w przepracowanym oleju silnikowym.
Parę lat temu taki zabieg prowadziłem na metalowej rurze. rura była czerwona olej z ciągnika a efekt- nawet niezły, chociaz użycie papieru ściernego usuwało osad....
Jest plastyczny i to bardzo, ale o poczernienie? Ludzie raczej chcą, żeby się złoto błyszczało, ale......
Złoto to też metal, więc możnaby spróbować sztuczki rozgrzania go i schłodzenia w przepracowanym oleju silnikowym.
Parę lat temu taki zabieg prowadziłem na metalowej rurze. rura była czerwona olej z ciągnika a efekt- nawet niezły, chociaz użycie papieru ściernego usuwało osad....
Każdego dnia znajduję coś, co budzi moje ździwienie i zaciekawienie
tak sobie pomyslalem, ze najlepszej odpowiedzi udzieliłby ci chyba złotnik... w końcu on się na tym zna i powinien wiedziec od czego złoto czernieje.....
TUTAJ masz stronke z numerami tel do róznych złotnikow moze sie to wydac głupie.... ale tak na zdrowy chłopski rozum..... ;)
pozdrawiam
TUTAJ masz stronke z numerami tel do róznych złotnikow moze sie to wydac głupie.... ale tak na zdrowy chłopski rozum..... ;)
pozdrawiam
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
Marie von Ebner-Eschenbach