[zapałki] Karawela Nina
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
-
[zapałki] Karawela Nina
Witam
kolejny na forum okręt z zapałek, kadłub jest już w stanie bardzo zaawansowanym, miała to być relacja z budowy, ale mam kłopot z załatwieniem cyfry i fotki pojawią się za jakiś, nieokreślony bliżej czas, pisze teraz bo potrzebuje pomocy, mam dwa pytania:
1 mam takie działo do zrobienia ale niebardzo wiem jak się za nie zabrać, może ktoś z was posiada jakieś foty, albo może podać link jak to działo wyglądało w rzeczywistości?
2 w burcie są takie oto otwory:
czym one są? fotki również mile widziane
z góry bardzo dziękuje
kolejny na forum okręt z zapałek, kadłub jest już w stanie bardzo zaawansowanym, miała to być relacja z budowy, ale mam kłopot z załatwieniem cyfry i fotki pojawią się za jakiś, nieokreślony bliżej czas, pisze teraz bo potrzebuje pomocy, mam dwa pytania:
1 mam takie działo do zrobienia ale niebardzo wiem jak się za nie zabrać, może ktoś z was posiada jakieś foty, albo może podać link jak to działo wyglądało w rzeczywistości?
2 w burcie są takie oto otwory:
czym one są? fotki również mile widziane
z góry bardzo dziękuje
Ostatnio zmieniony śr cze 08 2005, 22:57 przez TERMINATOR, łącznie zmieniany 10 razy.
-
-
ale już za późno, kadłub jest już na ukończeniu, a otwory musiałem pominąć
na ich temat słyszałem wiele wersji, otwory na wiosła, szpigaty odprowadzające wodę, dodatkowe kluzy do cumowania, luki wentylacyjne
są one tuz pod linia pokładu więc myślę że są to właśnie luki wentylacyjne
Jak czyta to jedna osoba z Lęborka to mam nadzieje, że niedługo przyjadą i nie zapomną cyfry jak zwykle, i w końcu będę mógł wrzucić jakieś foty
na ich temat słyszałem wiele wersji, otwory na wiosła, szpigaty odprowadzające wodę, dodatkowe kluzy do cumowania, luki wentylacyjne
są one tuz pod linia pokładu więc myślę że są to właśnie luki wentylacyjne
Jak czyta to jedna osoba z Lęborka to mam nadzieje, że niedługo przyjadą i nie zapomną cyfry jak zwykle, i w końcu będę mógł wrzucić jakieś foty
-
Wybacz ale moim zdaniem czy nie lepiej by bylo pobejcowac a nirzeli zamalowac farba. wybacz rze tak dziwnie pisze bo tu w Szwecji nie ma zmiekczen, Reszte jest ok.
Pozdrawiam
Waldek
http://www.szczecinek.org/forum/viewtopic.php?t=26
............................
Modele z zapałek.
Waldek
http://www.szczecinek.org/forum/viewtopic.php?t=26
............................
Modele z zapałek.
-
malowanie to była największa wpadka, pierwotnie miał być zabejcowany ale jak zabejcowałem spod spodu to wyszło wręcz ohydnie, nic mi nie zostało jak tylko pomalować farbką i teraz tak niebardzo widać że łajba jest z zapałek
mi się tak nie wydaje i już zapóźno, a poza tym jak jeszcze pokład pomaluje to już wogle nie będzie widać że z zapałekgulus pisze:Poklad bedziesz czyms malowal? Bo jak na razie to jest zbyt duzy kontrast pomiedzy burtami i pokladem.
gulus