(air) born jeep
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
(air) born jeep
Jeep z Airfixa, powoli przerabiany na pojazd SASu.
Jak widac, skala jedyna słuszna - 1/72
Jak widac, skala jedyna słuszna - 1/72
Jakub Jastrzębski
modelarz/teoretyk
Once to be a str8 man turns into wreck...
modelarz/teoretyk
na raz jak na raz... M4 stoi w takim stanie od 2 miesięcy, Strv też. Willis w takim stanie czekał niemal od zakupu, ostatnio dodałem tylko płyty i zbiorniki paliwa.
Po prostu teraz sie trafiło, ze mogłem im zrobić fotki.
A... co znaczy "ciekawszy"? Gdyby te modele nie były ciekawe (dla nie) to po prostu bym ich nie kupił. I nie lekcewarzyłbym 72 i 76 nazywając te modele "zabaweczkami".
Po prostu teraz sie trafiło, ze mogłem im zrobić fotki.
A... co znaczy "ciekawszy"? Gdyby te modele nie były ciekawe (dla nie) to po prostu bym ich nie kupił. I nie lekcewarzyłbym 72 i 76 nazywając te modele "zabaweczkami".
Jakub Jastrzębski
modelarz/teoretyk
modelarz/teoretyk
- valpurgius
Też coś Pierwsze słysze ... hahaha ...valpurgius pisze:Mysle, ze chodzilo o to, ze mozna bylo kupic lepsze, za niewiele wieksza cene. Jeep Academy w 72 jest swietny, a do tego mamy w zestawie takze doskonalego Kubla i Kettenkrada, o beczkach, kanistrach i innym stuffie nie wspominajac
Według mnie jest w nim za wysoka szyba, koła i siedzenia do kitu, osprzętu nie ma. Mam airfixa i academy i wykorzystałem z academy tylko silnik, ale mogłem chyba jeszcze podwozie bo podobno jest lepsze . Jeżeli ten zestaw academy kupuje to tylko dlatego bo ma najlepszy w tej skali Kibelvagen i Kettenkrada ( raczej lepszego od Hasegawy). A willysa bym nazwał słabym punktem tego zestawu
Pozdrawiam
- valpurgius
No coz, rzecz gustu. Szybe Mozna latwo zrobic, a kola w Academy sa i tak lepsze, niz w np Fujimi a nawet Hasegawie. A co do Airfixa- zeby sie to w ogole ze skala zgadzalo, to nalezaloby na pudelku 1/76 napisac... zreszta nikt nie zrobi modelu idealnego. W Academowskim Kublu siedzenia tez sa do kitu, a jednak jest najlepszy ;) Poza tym brak osprzetu u jeepa to chyba powtarzalna u innych wada, o ile dobrze kojarzematejson pisze: Też coś Pierwsze słysze ... hahaha ...
Według mnie jest w nim za wysoka szyba, koła i siedzenia do kitu, osprzętu nie ma. Mam airfixa i academy i wykorzystałem z academy tylko silnik, ale mogłem chyba jeszcze podwozie bo podobno jest lepsze . Jeżeli ten zestaw academy kupuje to tylko dlatego bo ma najlepszy w tej skali Kibelvagen i Kettenkrada ( raczej lepszego od Hasegawy). A willysa bym nazwał słabym punktem tego zestawu
Pozdrawiam