Pytanie o Photobucket
Moderatorzy: kartonwork, Bartosz B.
Pytanie o Photobucket
Witam,
Mam pytanie dotyczące wielkości zamieszczanych zdjęć.
Zdjęcia, które zamieszczam na Photobucketcie są automatycznie pomniejszane do 250 KB. Czemu tak się dzieje?
Zauważyłem, że niektóre wasze zdjęcia zamieszczone są tam w rozdzielczości np. 1024 x 768 pix ---> 754 KB.
Moje zdjęcie zostało pomniejszone do 512 x384 pix ---> 214 KB
Dziękuję za radę i pozdrawiam
Vratko
Mam pytanie dotyczące wielkości zamieszczanych zdjęć.
Zdjęcia, które zamieszczam na Photobucketcie są automatycznie pomniejszane do 250 KB. Czemu tak się dzieje?
Zauważyłem, że niektóre wasze zdjęcia zamieszczone są tam w rozdzielczości np. 1024 x 768 pix ---> 754 KB.
Moje zdjęcie zostało pomniejszone do 512 x384 pix ---> 214 KB
Dziękuję za radę i pozdrawiam
Vratko
Re: Pytanie o Photobucket
Bo takie są ograniczenia darmowej wersji konta.Vratko pisze:Zdjęcia, które zamieszczam na Photobucketcie są automatycznie pomniejszane do 250 KB. Czemu tak się dzieje?
Na głównej stronie Twojego konta powinno być napisane coś takiego:
W wersji płatnej masz ograniczenie do 1 MB.Images larger than 250 KB are automatically resized
Jak chcesz wstawiać za darmo większe zdjęcia to spróbuj na http://imageshack.us/
Vratko dla 512 x384 pix ponad 200KB to zgroza!
Przy takim rozmiarze fotki 50KB powinno sie bez trudu wycisnąć. Pamiętaj, że przy duzych wagowo zdjęciach generowany jest spory ruch na serwerze i może okazać sie, że twoje konto na jakis czas zostanie zablokowane - przekroczony limit transferu (już nie wspominając o modemowcach i zgrywaniu 250KB)
Przy takim rozmiarze fotki 50KB powinno sie bez trudu wycisnąć. Pamiętaj, że przy duzych wagowo zdjęciach generowany jest spory ruch na serwerze i może okazać sie, że twoje konto na jakis czas zostanie zablokowane - przekroczony limit transferu (już nie wspominając o modemowcach i zgrywaniu 250KB)
pzdr
Kemot
Kemot