Czytając sobie spokojnie "Polskę Zbrojną" jakież zdziwienie mnie ogarnęło gdy zobaczyłem fotke jakiegoś faceta obok przykrytego plandeką kadłuba czołgu 7TP. Obok stały odnowione wózki z kołami i koło napinające pokryte zieloną farbą zabezpieczającą. Z bijącym sercem przeczytałem cały artykuł i okazało się, że jak wszystko dobrze pójdzie to może nawet będzie jeździł. jednak jeszcze długa droga do tego. Jakiś kolekcjoner z Bielska-Białej jeździł po wioskach, w okolicach których rozgrywały się duże wrześniowe bitwy i zbierał fragmenty czołgów z ziemi i pobliskich gospodarstw. Niestety nie mam skanera, żeby pokazać artykuł, może jutro uda mi się zrobić fotkę strony żeby było widać zdjęcie elementów czołgu. Polecam przeczytać gdzieś w saloniku prasowym artykuł bo ciekawy.
Tu jest tylko wzmianka o tym (Czołg z klocków) http://www.polska-zbrojna.pl/gazeta.html?id_gazeta=424
Swoją drogą to dobrze się dzieje, że tacy ludzie zajmują się takimi rzeczami. jakbym spał na pieniądzach to na pewno bym zainwestował w odbudowe pojazdów i innych rzeczy z września.
Będzie 7TP?
Moderatorzy: kartonwork, kierownik