Nie jestem pewien czy pisze w dobrym miejscu.Ale może ktoś z forumowiczów wie gdzie kupic w Krakowie klej BCG. Obszłem modelarskie i nic a chciałem spróbować jak się tym cudem klei.
Wielkie dzięki za pomoc.
Z tego co wiem, choć w Krakowie nie mieszkam to można go kupić w każdym kiosku, sklepie z artykułami dal plastyków czy po prostu księgarni.Klej ten nazywa się Brand Clear Glue.
Dzięki za pomoc a że nazywa się Brand Clear Glue to wiem z wcześniejszych postów ale dzieki za przypomnienie. Wybiore się na poszukiwania w najbliższym czasie.
Może ktos zna bliższe namiary sklepów bo w plastycznych sklepach dziwnie na mnie patrzono a w ruchach panie i panowie podawali mi kropelke albo cos podobnego z usmiechem mowiac tez sie nada. A tesco odwiedze jutro i sie dowiem bo jak tam nie będzie to juz nie wiem. <cwaniak2>
Trzeba pytać o klej w płynie, paniom w sklepach nazwa bcg albo grand kompletnie nic nie mówi. Klej ten występuje pod różnymi nazwami i w różnych opakowaniach. Ale zawsze jest w płynie i w podłużnych plastikowych buteleczkach. Ja widywałem go w kioskach, sklepach papierniczych, na stacjach benzynowych i prawie zawsze w sklepikach szkolnych. Koszt raczej nigdy nie przekracza złotówki więc można też pytać o najtańszy klej
Pozdrawiam
Najwyżej natniesz się na podróbkę która ma moc klejącą mniejsza od śliny
Był cały wątek ze zdjęciami tych dobrych i złych. Padały nawet nazwy dystrybutorów.