Sprężone powietrze
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Sprężone powietrze
Mam jedno pytanie. Czy może mi ktoś powiedzieć czym róźni się powietrze w sprayu przeznaczone do areografów od takiego zwykłego, które można kupić w sklepie komputerowym ?
dawno tak się nie uśmiałem - myśl miesiąca normalnie.Ali G pisze:Mie sie wydaje ze to sprezone do areografow jest do malowania modeli a to ze sklepu komputerowego to jest do komputerow.
nie wiem czy te dwa specyfiki nie różnią się ciśnieniem sprężonego powietrza, ale na pewno różnią się głowicą; na pojemnik ze sprężonym powietrzem do areografu nakręcasz specjalną nakrętke z iglicą przebijającą jednocześnie pojemnik i będącą końcówką do podłączenia węża do areografu - zastanów się jak byś umocował wężyk na pojemniku z powietrzem do przedmuchiwania kompa, który jest zwykłym sprayem.
Pierwszy post Ali G, i już ośmieszone.
Ali G- pierwsze pomyśl co napiszesz, ja na forum zaczynam coś pisać, i już to kasuję, bo niektórzy mogą mnie ośmieszyć.
P.S. Tomaszu D, pewnie znów napiszesz do mnie PW, albo i nie, kiedy pokarzę swoje wypociny to już niedługo pierwsza moja relacja będzie.
Pozdrawiam
Ali G- pierwsze pomyśl co napiszesz, ja na forum zaczynam coś pisać, i już to kasuję, bo niektórzy mogą mnie ośmieszyć.
P.S. Tomaszu D, pewnie znów napiszesz do mnie PW, albo i nie, kiedy pokarzę swoje wypociny to już niedługo pierwsza moja relacja będzie.
Pozdrawiam
- valpurgius
Z moich obserwacji wynika, że sprężone powietrze do komputera, to powietrze. A to do aerografu, przynajmniej Wamodu, to jest jakaś mieszanina gazów, albo sam butan (pachnie dziwnie i jest palne). o ile komputerowe możesz użyć do aerografu (jeśli głowica pasuje), to nie radzę odwrotnie, szczególnie na pracujące wnętrzności kompa tego rozpylać
No właśnie, o to mi chodziło Ale mam jeszcze jedną wątpliwość. Czy nakrętki na wężach od areografu wszystkie są takie same? Chodzi mi o to czy wąż na pewno będzie pasować do butliTomasz D. pisze: nie wiem czy te dwa specyfiki nie różnią się ciśnieniem sprężonego powietrza, ale na pewno różnią się głowicą; na pojemnik ze sprężonym powietrzem do areografu nakręcasz specjalną nakrętke z iglicą przebijającą jednocześnie pojemnik i będącą końcówką do podłączenia węża do areografu.
Ali G - mam nadzieję, że masz swoją stronke ze Złotymi Myślami.
Prosimy o link. A od czego się różni wiatrak na polu do wiatraka do komputera
Pozdro
Prosimy o link. A od czego się różni wiatrak na polu do wiatraka do komputera
Pozdro
Pierwszy Model - Messerschmitt Bf 109 G-10
Catalina – Relacja
Kto czyta ten błądzi, kto skacze ten rządzi - Le Parkour
Catalina – Relacja
Kto czyta ten błądzi, kto skacze ten rządzi - Le Parkour
nam64 - czy ty aby nie kupiłeś aerografu, a olałeś sprawę kompresora ???????
W innym temacie pytałeś się o aerograf przeznaczony do współpracy raczej z kompresorem, a nie sprężonym powietrzem - do tego jak napisał Tomasz potrzebujesz specjalną końcówkę którą nakręca się na zbiornik. Takie aerografy oferuje miedzy innymi Revel w cenie 40 - 50 zł. Jeśli kupiłeś coś co kosztuje 300 zł to chyba czeka cię podobny wydatek na kompresor lub wyprawa na złom po agregat.
Pozdrawiam
P.S. Hakenbush widziz poprostu czasem jest tak, że człowiekowi chce się śmiać - jak mi teraz (a spodziewałem się tego)
W innym temacie pytałeś się o aerograf przeznaczony do współpracy raczej z kompresorem, a nie sprężonym powietrzem - do tego jak napisał Tomasz potrzebujesz specjalną końcówkę którą nakręca się na zbiornik. Takie aerografy oferuje miedzy innymi Revel w cenie 40 - 50 zł. Jeśli kupiłeś coś co kosztuje 300 zł to chyba czeka cię podobny wydatek na kompresor lub wyprawa na złom po agregat.
Pozdrawiam
P.S. Hakenbush widziz poprostu czasem jest tak, że człowiekowi chce się śmiać - jak mi teraz (a spodziewałem się tego)