Hej
Mnie zainteresowały oba Messerschmitty i Vickers. Nie ważne ile było już 109tek to zawsze ciekawy temat. Vickers z kolei jest bardzo podobny do 7TP, a raczej 7TP do Vickersa. Przydałaby sie jakaś prezentacja arkuszy wszystkich nowości Modelika. Nie lubię kupować kota w worku, dlatego rzadko kupuje modele przez Internet. Wcześniej musze je zobaczyć chociaż we fragmencie, żeby wiedzieć czego sie spodziewać. Same nawet najładniejsze okładki nie dają pełnego obrazu modelu. Może sie kiedyś doczekam...
Pozdrawiam
Cześć,
Bf-109 G, Ławoczkin(!), Me-209 - o rany - tym razem biorę w ciemno i zaufam Modelikowi - takie tematy! Ciekawi mnie jak się będzie miał Fuyuzuki do Akizuki z Answera - cenowo i jakościowo. Bo przecież to ten sam typ niszczyciela.
TAD
Zgadzam się z tadem. Niektóre z tych modeli po prostu trzeba brać w ciemno. Dla mnie takim numerem 1 jest Me-209, tym bardziej, że modele niemieckich samolotów prototypowych to jeden z moich ulubionych tematów w dziedzinie modelarstwa .
Meser 109 w kabinie trochę uproszczony (wnioskuję, po zamieszczonym na czarnym forum arkuszu) ale za to kamuflaż przefajny i nosi ślady delikatnej waloryzacji - fajnie to wygląda Ruchome lotki i stery kierunku, wysokości, klapy stałe.