Nowości u Halinskiego
Moderatorzy: kartonwork, Tomasz D.
Nowości u Halinskiego
Witam
Zapraszam na http://www.halinski.com.pl z dnia 15.09.2006
Być może się spóźniłęm - ale dla mnie to szok !
I w lotniczym i w pancerce !
Zapraszam na http://www.halinski.com.pl z dnia 15.09.2006
Być może się spóźniłęm - ale dla mnie to szok !
I w lotniczym i w pancerce !
Kat: co ty powiesz? Model kartonowy uproszczony w stosunku do oryginału... bardzo oryginalne.
Właśnie dostałem w przesyłce Mustanga (nie kupuję po prostu dostaję modele drogą wymiany lub ktoś kupuje dla mnie "w mieście dużym").
Model jest niezły. Jest na czym oko zawieśić. Pewnie dostanie się w ręce kogoś kto go sklei - sam nie mam czasu sklejać "obcych" więc popularyzuję modelarstwo rozdając modele albo trzymam je do emerytury.
Właśnie dostałem w przesyłce Mustanga (nie kupuję po prostu dostaję modele drogą wymiany lub ktoś kupuje dla mnie "w mieście dużym").
Model jest niezły. Jest na czym oko zawieśić. Pewnie dostanie się w ręce kogoś kto go sklei - sam nie mam czasu sklejać "obcych" więc popularyzuję modelarstwo rozdając modele albo trzymam je do emerytury.
Ostatnio zmieniony czw wrz 21 2006, 12:34 przez Marek P., łącznie zmieniany 1 raz.
Uproszczenia? Proszę bardzo:
- Uproszczona głowica silnika;
- Zmyślone łoże silnika;
- Uproszczony system połączenia dźwigien zmiany biegów ze skrzynkami przesówkowymi na skrzyni;
- Niewłaściwe ściany boczne przedziału bojowego, charakterystyczne dla T-34/85;
- Złe umiejscowienie apteczki (tak była umieszczona na wozach powojennych, także polskiej produkcji)
- Butle na sprężone powietrze mają różne wymiary a powinny być takie same;
- Zaślepione od góry wnęki sprężyn zawieszenia;
- Brak obudowy przycisku startera elektrycznego i jego samego(element jest duży i nie ma problemu z zaprojektowaniem go w skali 1:25)
itd., itd.
Gdy kupię sobie ten model czeka mnie, więc masa pracy, ale jakże przyjemnej . Jednak jak napisał Sine to surówka i może model będzie trochę lepszy.
Acha, czy ktoś może już wie jakie malowanie będzie nosić T-34
- Uproszczona głowica silnika;
- Zmyślone łoże silnika;
- Uproszczony system połączenia dźwigien zmiany biegów ze skrzynkami przesówkowymi na skrzyni;
- Niewłaściwe ściany boczne przedziału bojowego, charakterystyczne dla T-34/85;
- Złe umiejscowienie apteczki (tak była umieszczona na wozach powojennych, także polskiej produkcji)
- Butle na sprężone powietrze mają różne wymiary a powinny być takie same;
- Zaślepione od góry wnęki sprężyn zawieszenia;
- Brak obudowy przycisku startera elektrycznego i jego samego(element jest duży i nie ma problemu z zaprojektowaniem go w skali 1:25)
itd., itd.
Gdy kupię sobie ten model czeka mnie, więc masa pracy, ale jakże przyjemnej . Jednak jak napisał Sine to surówka i może model będzie trochę lepszy.
Acha, czy ktoś może już wie jakie malowanie będzie nosić T-34
Witam , mam pytanie - kupiłem starego mustanga P-51D 1/2003 KA Halińskiego i jest on na "sliskim papierze" czy te nowe modele Halińskiego też sa wydawane na takim papierze? albo model Bufflo Halińskiego jest na tym "śliskim"papierze i strasznie prosty !Mam też P-40 z Halińskiego całkowicie inny papier.
Po 10 latach wróciłem do modelarstwa , zawsze sklejałem MM był troche inny papier , strasznie nie podoba mi sie ten papier "śliski" .
Mógłbym prosić o wytłumaczenie odnośnie wydawnictwa AH ? najlepiej na PW
Sorrki jeżeli ktoś uzna że to niezgodne z tematem
Po 10 latach wróciłem do modelarstwa , zawsze sklejałem MM był troche inny papier , strasznie nie podoba mi sie ten papier "śliski" .
Mógłbym prosić o wytłumaczenie odnośnie wydawnictwa AH ? najlepiej na PW
Sorrki jeżeli ktoś uzna że to niezgodne z tematem