[Relacja] Kraz 255 B "Renova Model" skala 1/25
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
[Relacja] Kraz 255 B "Renova Model" skala 1/25
Witam.
Skończyłem pracę nad Jelczem, więc zacząłem przeglądać różne modele pojazdów i wybrałem Kraza 255 B wydawnictwa Renova Model.
Wykonam tego potwora jako samochód cywilny i nowy, czyli bez śladów eksploatacji.
Oto pierwsze fotki
Przedni zderzak . Zbiornik powietrza .
---------------------- Tylna część ramy .
Rama będzie jeszcze malowana.
Skończyłem pracę nad Jelczem, więc zacząłem przeglądać różne modele pojazdów i wybrałem Kraza 255 B wydawnictwa Renova Model.
Wykonam tego potwora jako samochód cywilny i nowy, czyli bez śladów eksploatacji.
Oto pierwsze fotki
Przedni zderzak . Zbiornik powietrza .
---------------------- Tylna część ramy .
Rama będzie jeszcze malowana.
- ukończony
w budowie
Witam.
Od pierwszego wpisu prawie ukończyłem zbiorniki paliwa, brakuje wlewu i paru innych detali.
Przedstawiam aktualne zdjęcia prosto po lakierni
Trzecie zdjęcie jest najbardziej zbliżone kolorystycznie do oryginału.
Przepraszam, następnym razem postaram się bardziej z tymi zdjęciami.
Od pierwszego wpisu prawie ukończyłem zbiorniki paliwa, brakuje wlewu i paru innych detali.
Przedstawiam aktualne zdjęcia prosto po lakierni
Trzecie zdjęcie jest najbardziej zbliżone kolorystycznie do oryginału.
Przepraszam, następnym razem postaram się bardziej z tymi zdjęciami.
- ukończony
w budowie
Przyłączam się do stałych widzów tej relacji. Pozdrawiam i życzę powodzenia przy tym kolosie
Moje relacje:
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=(XXXXX)
UKOŃCZONE:
Przyczepa PN 1,5 (8691); Schienenwolf (15903); H.L. Hunley (12780); Katapulta (12916); T-24 (13216); TKW (14149); Kapliczka (14675); Ł-34
W BUDOWIE:
P. Kolei Wilanowskiej; BM-13 "Katiusza"
Witam.
Moja praca nad Krazem idzie w żółwim tempie, obecnie pracuję nad kołami (Oponki szpachluję a następnie szlifuję, czynności te będę powtarzał aż uzyskam efekt który mnie zadowoli. Następnie przykleję bieżnik wycinany laserowo). Przedstawiam zdjęcia jeszcze nie skończonego koła.
Moja praca nad Krazem idzie w żółwim tempie, obecnie pracuję nad kołami (Oponki szpachluję a następnie szlifuję, czynności te będę powtarzał aż uzyskam efekt który mnie zadowoli. Następnie przykleję bieżnik wycinany laserowo). Przedstawiam zdjęcia jeszcze nie skończonego koła.
- ukończony
w budowie