Koniec Humbrola?
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Koniec Humbrola?
Bylem dzis w jadarshopie po kilka pierdolek i miedzy innymi po farbki. Za kazdym razem jak krzyknalem jakis numer slyszalem ne ma, nie produkuja. NA sam koniec pan sprzedawca powiedzial ze Humbki juz nie sa produkowane a, firme ktos wykupil. Czy ktos moze powiedziec cos wiecej?
USMC 3rd Force Recon Company Reenactor
Z tego co widzę po sklepie obok apartamentu gdzie mieszkam, jak jestem w pracy, to Humbrol i Revell mają się znakomicie.
Więc poczekajmy co czas przyniesie, bo zmiana właściciela często nie ma wpływu na działalność firmy.
Choć nie ukrywam, że jestem zaniepokojony możliwością zniknięcia z rynku lakierów Humbrola.
Więc poczekajmy co czas przyniesie, bo zmiana właściciela często nie ma wpływu na działalność firmy.
Choć nie ukrywam, że jestem zaniepokojony możliwością zniknięcia z rynku lakierów Humbrola.
-
Chyba na stronie BBC czytałem (powinno to jeszcze wisieć w ich archiwum), że nowym właścicielem Airfixa i Humbrola jest teraz firma produkująca modele kolejek i podobno przede wszystkim ze względu na Humbrola zdecydowali się w to wejść. Jeśli to prawda, to nawet gdy coś zniknie z rynku przy okazji tego przejęcia, będzie to raczej Airfix.
A no zniknOŁ rozmawiałem ostatnio z kolegą z modelarskiego i on mówił, że humbrol w zeszłym roku przyniosło 10 mln funtów strat, więc firma zbankrutowała i zawiesiła swoją działalność stąd te braki w sklepach...ale, wśród modelarzy poszły głosy, że firma obeszła się nieuczciwie z klientami, że produkcja została tak nagle ucięta, dlatego niewielka część zostanie rzucona znowu do produkcji...co dalej z tym będzie to nic nie wiadomo...jak zawsze
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
Przepraszam za OT Gdzie teraz w BB jest sklep modelarski? "Sklepik z marzeniami" się straciłPiter pisze:2 dni temu byłem w jednym sklepie w Bielsku gdzie mają tylko Humbrole. Widziałem tam póki co że mieli wszystkie odcienie - tylko czy to nie czasem zapas magazynowy.
Szkoda by było gdyby Humbrol zniknoł bo pomimo pogorszenia ostatnio jakości tych farbek bardzo je sobię chwale.
Pozdrawiam
Seweryn