W ciągu ostatniego miesiąca udało mi się popełnić ten oto model. Został on zaprojektowany przez Emila Zakowa i wydany przez wydawnictwo Answer. Model kleił się przyjemnie, mam jednak pewne zastrzeżenie. Wszystkie okrągłości i łuki są bardzo "kanciaste". Wygląda to zdecydowanie nieciekawie. Nieciekawy jest też karton na którym model został wydany. Przypomina zwykły blok techniczny i jest bardzo łamliwy. Mimo to model wart jest sklejenia, chociażby ze względu na ciekawy kamuflaż i oryginalną sylwetkę. Zapraszam do oglądania zdjęć.
*[Galeria/Samolot] Mig 3 - "ModelArt"
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
*[Galeria/Samolot] Mig 3 - "ModelArt"
pozdrawiam
Piotr
Piotr
- Hasio Maszkietnik
Modelu nie lakierowałem przed klejeniem, co było błędem. Na pewno poprawiłoby to "charakterystyki" dość kiepskiego kartonu. Pierwszą warstwę lakieru nakładałem sukcesywnie po doklejeniu każdego większego elementu właśnie w celu uniknięcia zabrudzenia go paluchami.
Ogólnie stosowałem metodę 2 x błysk + 1 x matt.
Ogólnie stosowałem metodę 2 x błysk + 1 x matt.
pozdrawiam
Piotr
Piotr
Ładny. Przyczepię się jednak do tego, że wiatrochron chyba jest troszkę krzywo przyklejony i chyba ma inny profil niż ta zasuwana część - owiewka czy jak to się zwie. Okopcenia spróbuj natomiast robić suchymi pastelami - akwarele się do tego zdecydowanie nie nadają, gdyż raczej nie da się z ich pomocą uzyskać płynnych przejść kolorów.