*[Relacja/Samolot] Hawker Hurricane AH 1/2002

Zakończone relacje i galerie gotowych modeli.

Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork

Awatar użytkownika
VIPER GTS-R
x 1

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: VIPER GTS-R »

Cześć JaCkyL!
Fotki powinny wrócić dziś wieczorem! Serwer, z którego korzystam, ma jakieś problemy z oprogramowaniem. Fotki są fizycznie na nim, ale się nie wyświetlają-jest tak niestety u wszystkich trzymających strony na tym serwerze. Wszystko powinno wrócić do normy wieczorem-sorki za wpadkę :oops:
Sam hurek rośnie powoli, bo przed świętami wszystkim się zachciało zrobić kolokwia :evil: Ale najpewniej jutro coś się pojawi ;-)
Pozdrawiam!
Radzio65

Post autor: Radzio65 »

Może się przydać:

Obrazek

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
VIPER GTS-R
x 1

Witam!
Hurricane rośnie powoli. Na razie dorobił się garba ;-) Niestety moja uczelnia skutecznie blokuje moje zapędy modelarskie zawalając kolokwiami i projektami do wykonania :-? Staram się jednak coś doklejać każdego dnia-przez 2 dni powstało tyle:

Obrazek

Obrazek

Kokpit powoli się zapełnia, bardzo powoli niestety. Przynajmniej wszystko pasuje świetnie. Bardzo fajnie się z tym modelem pracuje. Żeby tak tylko jeszcze czasu było więcej...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zapomniałem wcześniej napisać, że ten model retuszuję temperą i mówię Wam, że był to strzał w 10 :!: Przeglądając forum zobaczyłem relację SzyderczejGały, który bardzo zachwalał ten sposób. Koszt zakupu 6
podstawowych kolorów to 14,99 pln. Na początku miałem problemy z dobraniem kolorów, ale metodą prób i błędów osiągnąłem w miarę przyzwoicie pasujące odcienie. Z odległości ok. pół metra ciężko już jest zobaczyć gdzie leży retusz. Dodatkową zaletą jest to, że można malowane powierzchnie kleić BCG! Cały dotychczasowe wyposażenie zostało sklejone właśnie tym klejem i trzyma naprawdę mocno.
Wadą temper jest łatwa ścieralność z powierzchni nasączonych superglutem, ale nie można mieć wszystkiego. Polecam przetestowanie-ja będę już retuszował tylko temperą :cool:

Ponieważ zbliżają się Święta i wracam wreszcie do domu, więc relacja będzie kontynuowana dopiero po nowym roku. Niestety cały warsztat mam w Warszawie i nie będę miał jak kleić :cry: Mam nadzieję, że mi wybaczycie ;-)
Pozdrawiam! :papa:
Ostatnio zmieniony czw sty 11 2007, 0:38 przez VIPER GTS-R, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marzen

Post autor: Marzen »

Hehe - następny fan BCG :) Grono powoli rośnie :)
A jeśli chodzi o model, to na razie sama przyjemność oglądać - pozdrawiam !
Awatar użytkownika
VIPER GTS-R
x 1

Witam po sporej przerwie! :)
Na początek ogłoszenia techniczne. Niestety mój darmowy serwer hostingowy od nowego roku wprowadził zakaz :evil: hotlinkowania nawet małych plików. Co gorsza zablokował wyświetlanie już załadowanych na serwer. Widać to w postaci reklamy CBA we wszystkich relacjach :evil: Tu pojawia się moje pytanie-czy istnieje możliwość edycji starszych postów, a jeśli tak to jak to zrobić. Chciałbym zmienić linki do fotek, aby relacja wyglądała normalnie. Na forum jestem od roku, ale jeszcze wszystkiego nie wiem :oops: Za pomoc z góry dzięki!

Model powoli rośnie. Mam teraz gorący okres przed sesją i nie mam za dużo czasu, ale coś tam się robi.
Lewa burta kokpitu sklejona:

Obrazek

Obrazek

Po zamontowaniu we wnętrzu wygląda to tak:

Obrazek

Obrazek

Do sklejenia został jeszcze fotel, drążek i tablica. Postaram się dać zdjęcia jak najszybciej!
Awatar użytkownika
PiterATS
x 1

Post autor: PiterATS »

Poproś Admina, aby umożliwił Ci ponowną edycję postów. Jak tak zrobiłem, gdy musiałem wstawić nowe linki do zdjęc w mojej relacji z budowy DB projekt F i nie było z tym żadnego problemu.
Bartas

Post autor: Bartas »

szkoda, że wcześniejszych zdjęć nie ma, ale idzie ładnie :D. Ja też kleje Ten samolot (mój drugi model po karasiu http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... 8&start=60 ) i niebawem wstawie relacje :D[/url]
rodzyn93

Post autor: rodzyn93 »

superowsko Ci wychodzi!! :D mam pytanie apropo BCG http://www.prittworld.com/pl/produkty/k ... lynie.html - czy ten klej jest pobobny do BCG? okazało się że go mam i mam nadzieję że się nada. przepraszam za OT
Awatar użytkownika
VIPER GTS-R
x 1

Witam!
Admin ułatwił zadanie i teraz fotki wróciły na miejsce. Mam nadzieję, że teraz już nic nie zniknie.

rodzyn93: Kleju tego nigdy nie miałem, więc ciężko mi coś powiedzieć. Na stronie napisali, że zmywalny wodą o temp. 30 st.C. BCG również jest rozpuszczalny w wodzie-w sumie to woda stanowi główny składnik ;-), więc chyba to podobny klej :roll:
Bartas: Karasia oczywiście oglądałem od początku relacji. Dobrze, że go skończyłeś i jedziesz dalej. Sam model wyszedł Ci, zwłaszcza jak na pierwszy, bardzo dobrze :spoko: Hurricane to model prosty-jak nie będziesz się spieszył, to na pewno dasz radę. Powodzenia!

Model powstaje-fotki jutro.
Awatar użytkownika
Piterski
x 6

Post autor: Piterski »

Rodzyn93, BCG jest bezbarwny nie wiem czy twój klej nie okaże się przypadkiem lekko mleczno biały. Najlepiej to najpierw wypróbuj go przy sklejaniu jakiejkolwiek bryły, a nie z marszu na modelu.
W budowie: Halny;
ODPOWIEDZ