*[Galeria/Samochód] Ford G.P.A. z Modelika
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
*[Galeria/Samochód] Ford G.P.A. z Modelika
Witam ukończyłem model amfibii Ford G.P.A. Z modelem nie było większych problemów, kleiło się go bardzo dobrze
Oto kilka fotek jak to wszystko wyszło:
Oto kilka fotek jak to wszystko wyszło:
na warsztacie Lanz-Bulldog D9506
Willys Jeep z Modelika ukończony
Ford G.P.A. Jeep z Modelika ukończony
Patrząc na zdjęcia domyślam się że model malowałeś. Może oprócz zdjęć podaj jakieś szczegóły dotyczące budowy - takie co/jak/z czego było robione itp. I czemu te zdjęcia są takie niebieskie ? Zdjęcia w listowiu trochę dziwnie wyglądają.
Model fajny, podoba mi się "brudzenie" ale te siatki wyglądają jakby zostały wyszabrowane z jakiegoś holownika w porcie w Gdyni w czasie gdy bosman ucinał sobie poobiednią drzemkę.
Model fajny, podoba mi się "brudzenie" ale te siatki wyglądają jakby zostały wyszabrowane z jakiegoś holownika w porcie w Gdyni w czasie gdy bosman ucinał sobie poobiednią drzemkę.
Gratuluję ukończenia fajnej roboty!!! Model wygląda na bardzo fajny, ale przydały by się nieco lepsze fotki. Widzę że korzystałeś z wczorajszego słoneczka, ale widzę też po zdjęciach że było go dla Twojego aparatu aż w nadmiarze )
ZapraszamŚwiat z kartonu
- Bartosz B.
- x 7
Witam model malowałem w całości farbą Humbrol nr 116, brudzenie wykonałem suchymi pastelami. Koła były robione mieszanką pasteli: brązowej rudej i piaskowej, cała karoseria jest przybrudzona bardzo jasnym odcieniem szarości. Pastele nakładałem pędzelkiem. Te siatki to odbojnice, wykonałem je z gazy opatrunkowej pomalowanej Humbolem nr 186. Faktycznie w ten dzień słońce świeciło bardzo ostro i miałem trochę problem ze zrobieniem tych zdjęć . Postaram się zrobić jeszcze kilka zdjęć lepszej jakości. Pozdrawiam
Witam narazie nie mam dostępu do aparatu. Ale postaram się jeszcze zrobić lepsze fotki. Pozdrawiam