*[Relacja/Czołg] Trójka w szesnastce czyli PzKpfw III Ausf. G z GPMu
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Konan Barbarzyńca
Jeszcze dwa zdjęcia wieży w trakcie budowy. Całość podklejona brystolem, wszystkie części porozcinane i później sklejone. W innym przypadku ciężko było by uzyskać poprawny kształt. Poza tym zaproponowane roziwązanie z niepodklejoną wieżą było nieco dziwne. Ścianki były zbyt miękkie, żeby utrzymać linię i się nie odkształcać. Teraz się buduje armata, więc niedługo pewnie będą zdjęcia całej wieży.
To tyle na dziś
PS. APEL DO MŁODZIEŻY: Wiem , że dobrze mi idzie, zamierzam również tak trzymać dalej. Darujcie więc sobie tego typu wpisy. Macie w końcu własne, młodzieżowe forum. Zakończe po ziomalsku: Siemawa.
To tyle na dziś
PS. APEL DO MŁODZIEŻY: Wiem , że dobrze mi idzie, zamierzam również tak trzymać dalej. Darujcie więc sobie tego typu wpisy. Macie w końcu własne, młodzieżowe forum. Zakończe po ziomalsku: Siemawa.
ZŁO SQUAD
Grzegorzu, ponieważ Twój apel był skierowany do młodzieży, a ja do takiej się nie zaliczam, więc nie będę działał sprzecznie z wyrażoną na piśmie wolą i pozwolę sobie wyrazić uznanie dla ładnej roboty.
Szkoda jednak, że te bandaże kół nie wyszły idealnie jak inne elementy, tym bardziej, że to dość duży model i duże koła i będzie to widać na pierwszy rzut oka. Może jakaś poprawka w stylu Łukasza(vel Swingera) tzn. minimalna ilość szpachli w widoczne szpary i retusik Wydaje mi się, że to byłby dalej standard
Szkoda jednak, że te bandaże kół nie wyszły idealnie jak inne elementy, tym bardziej, że to dość duży model i duże koła i będzie to widać na pierwszy rzut oka. Może jakaś poprawka w stylu Łukasza(vel Swingera) tzn. minimalna ilość szpachli w widoczne szpary i retusik Wydaje mi się, że to byłby dalej standard
- Sebastian B.
- Konan Barbarzyńca
Czołem!
Jarku, masz rację. Dopiero po wstawieniu zdjęć zwróciłem uwagę na te krawędzie. Widoczne tak bardzo nie będą, bo rozpłyną się w całości, ale coś z tym zrobię Muszę tylko pokombinować, czy chlapnąć na nie wikolem, czy też zaokrąglić nieco krawędzize. Zawsze mogę też zrobić drugą wersję, tylko jakoś mi się nie chce znowu lepić tych kółek.
W pierwszym rzędzie lepiej uważać, bo jak wiadomo hula tam Betonowy Borsuk ™
PS. Tadzik - z liścia?
Powyższe skierowane do Zhu-de gwoli wyjaśnienia
Jarku, masz rację. Dopiero po wstawieniu zdjęć zwróciłem uwagę na te krawędzie. Widoczne tak bardzo nie będą, bo rozpłyną się w całości, ale coś z tym zrobię Muszę tylko pokombinować, czy chlapnąć na nie wikolem, czy też zaokrąglić nieco krawędzize. Zawsze mogę też zrobić drugą wersję, tylko jakoś mi się nie chce znowu lepić tych kółek.
W pierwszym rzędzie lepiej uważać, bo jak wiadomo hula tam Betonowy Borsuk ™
PS. Tadzik - z liścia?
Powyższe skierowane do Zhu-de gwoli wyjaśnienia
ZŁO SQUAD
- Konan Barbarzyńca
- Konan Barbarzyńca