[Relacja] - KTO LAV-25 TVA Piranhia II - Fly Model
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
[Relacja] - KTO LAV-25 TVA Piranhia II - Fly Model
LAV-25 to 8-kołowy transporter opancerzony używany przez United States Marine Corps. Został opracowany przez General Dynamics Land Systems Canada i jest zmodyfikowaną wersją kanadyjskiego LAV III i należy do rodziny pojazdów bazujących na szwajcarskim bojowym wozie piechoty Mowag Piranha. LAV-25 był podstawą do stworzenia australijskiej wersji pojazdu ASLAV.
Dane techniczne
Silnik Detroit Diesel 6V53T
Moc 275 KM
Wymiary
Długość maks. 6,39 m
Szerokość 2,5 m
Wysokość 2,7 m
Masa
Masa własna 12,80 t
Osiągi
Prędkości maksymalne
Na drodze 100 km/h
Zdolność pokonywania przeszkód
Zasięg 660 km
Dane operacyjne
Uzbrojenie
Artyleryjskie 1 x armata automatyczna M242 kalibru 25 mm
Strzeleckie karabin maszynowyM240
Opis, foto, dane tech z wikipedia.pl
Tym krotkim wstepem dowiedzielismy czego bedzie dotyczyc temat. Model 2giego konia roboczego korpusu (po AAV ) Wykonal Fly Model. Wycinanka sklada sie z 7 arkuszy formaty A3. Model przewiduje wykonanie przedzialu desantowego (i postaram sie takowy wykonac). Malowanie modelu mozna traktowac z lekkim przymruzeniem oka (nie widzialem na zdjeciach Piranhi piaskowo brazowych, a moze poprosty za malo widzialem). Zapraszam do ogladania, komentowania, krytykowania
Na obecna chwile wykonany jest glowny szkielet przedniej czesci.
Dane techniczne
Silnik Detroit Diesel 6V53T
Moc 275 KM
Wymiary
Długość maks. 6,39 m
Szerokość 2,5 m
Wysokość 2,7 m
Masa
Masa własna 12,80 t
Osiągi
Prędkości maksymalne
Na drodze 100 km/h
Zdolność pokonywania przeszkód
Zasięg 660 km
Dane operacyjne
Uzbrojenie
Artyleryjskie 1 x armata automatyczna M242 kalibru 25 mm
Strzeleckie karabin maszynowyM240
Opis, foto, dane tech z wikipedia.pl
Tym krotkim wstepem dowiedzielismy czego bedzie dotyczyc temat. Model 2giego konia roboczego korpusu (po AAV ) Wykonal Fly Model. Wycinanka sklada sie z 7 arkuszy formaty A3. Model przewiduje wykonanie przedzialu desantowego (i postaram sie takowy wykonac). Malowanie modelu mozna traktowac z lekkim przymruzeniem oka (nie widzialem na zdjeciach Piranhi piaskowo brazowych, a moze poprosty za malo widzialem). Zapraszam do ogladania, komentowania, krytykowania
Na obecna chwile wykonany jest glowny szkielet przedniej czesci.
USMC 3rd Force Recon Company Reenactor
Brawo! To chyba Twoja czwarta lub piąta rozpoczęta relacja na tym forum. Moje szczere gratulacje, bo tym razem przynajmniej cokolwiek skleiłeś - nie tak, jak w poprzednich niedokończonych relacjach. Robisz wyraźne postępy - zuch chłopak!
Teraz nikt Ci nie zarzuci, że w popdpisie i nicku masz więcej obrazków niż w pięciu relacjach...
Heh - przejrzałem tylko pierwsze trzy strony Twoich wpisów na forum i doliczyłem się pięciu niedokończonych relacji i jednej galerii samolotu ze starego MMa (fajnie się sklejał - bo prosty - też go zrobiłem). Strach pomyśleć ile napłodziłeś tych niedokończonych relacji dalej - słowem przeznaję Ci zaszczytny tytuł "Miszcza".
TAD
Teraz nikt Ci nie zarzuci, że w popdpisie i nicku masz więcej obrazków niż w pięciu relacjach...
Heh - przejrzałem tylko pierwsze trzy strony Twoich wpisów na forum i doliczyłem się pięciu niedokończonych relacji i jednej galerii samolotu ze starego MMa (fajnie się sklejał - bo prosty - też go zrobiłem). Strach pomyśleć ile napłodziłeś tych niedokończonych relacji dalej - słowem przeznaję Ci zaszczytny tytuł "Miszcza".
TAD
Kolejny weekend, wiec mozna przysiasc do tematu.
I na samym poczatku okazalo sie ze popelnilem drobny blad. mianowicie robiac model z otwartym przedzialem desantowym, szkielet P1 nalezy rozciac i polaczyc z AP1 podczas naklejania na tekture. Niby jest napisane w opisie, ale jakos wyszlo inaczej. Naszczescie udalo sie wszystko naprawic
Dla osob ktore moze w przyszlosci beda czytac ten temat przed sklejeniem swej Piranhii maly Tip
Czesci Z8 i Z9 warto nakleic po przyklejeniu plyty podlogi gdyz pozniej trzeba niezle sie nameczxyc aby ja wkleic
Takze na ten weekend planuje posiedziec nad wyposazeniem przedzialu desantowego. Na obecna chwile mamy podloge, oparcie lawki. Pomiedzy Lawki warto wkleic tekture, przez co ladnie usztywni, i nada krztalt chodz troche przypominajacy ten z oryginalu
Z poludnia lub z wieczora kolejna porcja zdjec
I na samym poczatku okazalo sie ze popelnilem drobny blad. mianowicie robiac model z otwartym przedzialem desantowym, szkielet P1 nalezy rozciac i polaczyc z AP1 podczas naklejania na tekture. Niby jest napisane w opisie, ale jakos wyszlo inaczej. Naszczescie udalo sie wszystko naprawic
Dla osob ktore moze w przyszlosci beda czytac ten temat przed sklejeniem swej Piranhii maly Tip
Czesci Z8 i Z9 warto nakleic po przyklejeniu plyty podlogi gdyz pozniej trzeba niezle sie nameczxyc aby ja wkleic
Takze na ten weekend planuje posiedziec nad wyposazeniem przedzialu desantowego. Na obecna chwile mamy podloge, oparcie lawki. Pomiedzy Lawki warto wkleic tekture, przez co ladnie usztywni, i nada krztalt chodz troche przypominajacy ten z oryginalu
Z poludnia lub z wieczora kolejna porcja zdjec
Kadlub zamkniety ale po kolei
Drobinica do przedzialu desantowego. Tak na marginesie wspomne tylko ze porownojac fotki oryginalu, to przedzial desantowy zostal kompletnie spaprany
Wyposazenie przedzialu przyklejone, przedzial pomalowany
Klika fotek przedzialu
Zamkniety kadlub
Na dzis to tyle. Dozo jak to mlodziezy teraz mawia ;)
Drobinica do przedzialu desantowego. Tak na marginesie wspomne tylko ze porownojac fotki oryginalu, to przedzial desantowy zostal kompletnie spaprany
Wyposazenie przedzialu przyklejone, przedzial pomalowany
Klika fotek przedzialu
Zamkniety kadlub
Na dzis to tyle. Dozo jak to mlodziezy teraz mawia ;)
Ostatnio zmieniony ndz lip 27 2008, 10:15 przez Yunior, łącznie zmieniany 1 raz.