*[Relacja/Śmigłowiec] AH-1S "COBRA"
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Jacek Bula
*[Relacja/Śmigłowiec] AH-1S "COBRA"
Witam wszystkich w mojej drugiej relacji do budowy wybrałem Cobre z MM.
Model jest w skali 1:33, a więc jego wymiary, to:
długość: 53 cm
wysokość: 12,5 cm
Jako, że ten śmigłowiec jest moim pierwszym, bardzo liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam.
Model jest w skali 1:33, a więc jego wymiary, to:
długość: 53 cm
wysokość: 12,5 cm
Jako, że ten śmigłowiec jest moim pierwszym, bardzo liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony ndz maja 31 2009, 13:04 przez Jacek Bula, łącznie zmieniany 3 razy.
- Jacek Bula
- Jacek Bula
Niestety natrafiłem na poważny błąd przy oklejaniu kabiny poszyciem i teraz jestem w kropce, bo nie wiem co mam teraz zrobić
Oto zdjęcia przedstawiające tę tragiczną pomyłkę...
Niestety kabina jest troszkę za długa względem poszycia. Do tego jeszcze wręga C1 (dolna jej część) jest pod kątem, a powinna być w pionie.
Teraz to nie wiem, co nan z tym zrobić... Czyżby ścinać trzeba wręgę C1 i przykleić tak jak być powinno, oraz dorobić wręgę D ze względu na "za długą" kabinę jaką zrobiłem?
Pomóżcie.
Oto zdjęcia przedstawiające tę tragiczną pomyłkę...
Niestety kabina jest troszkę za długa względem poszycia. Do tego jeszcze wręga C1 (dolna jej część) jest pod kątem, a powinna być w pionie.
Teraz to nie wiem, co nan z tym zrobić... Czyżby ścinać trzeba wręgę C1 i przykleić tak jak być powinno, oraz dorobić wręgę D ze względu na "za długą" kabinę jaką zrobiłem?
Pomóżcie.
hmmm no błąd ale to chyba z twojej winy . Nie pamietam dokladnie ale ten model byl skladany segmentami. Ja sklejałem element poszycia a nastepnie wciskalem do niego wregi. bo byly podwojne na kazdy element co nawet na zdjeciach widac. Co do kabiny i wręg zawsze przed przyklejeniem i sklejeniem wręg wycinam poszycie i sprawdzam czy pasuje. Rozerwać chyba nie dasz rady . Sprobuj zeskanowac ten element poszycia troszke powiekszyc i wydrukować na nowo . A resztę modelu lepiej spasuj przed sklejeniem
- Jacek Bula
- Jacek Bula
Dorobiłem wręgi C1 i D, które są pod kabiną pilota i poszycie już powiększone. Wstępne przymiarki są dobre. Będzie minimalne przesunięcie na liniach,ale da się to w późniejszym etapie skorygować. Zobaczymy jak to będzie wyglądało po sklejeniu. Kabiny nie trzeba powiększać, bo i tak jest za duża, dlatego z poszyciem się nie pokrywała. z Twoją pomocą na pewno uda mi się go skończyć
Dziękuję za pomocną dłoń i pozdrawiam serdecznie
Dziękuję za pomocną dłoń i pozdrawiam serdecznie
- Jacek Bula