Jaka farba "uda", że to kamień np. granit?*
Moderatorzy: kartonwork, Rafal N.
Jaka farba "uda", że to kamień np. granit?*
Witam serdecznie, jestem tu pierwszy raz . Nie zajmuję sie modelarstwem ani rzeźbą. Ot wymysliłam sobie, że wykonam ze styropianu latarnię japońską do ogrodu. Mam już projekt , styropian, klej do niego ale nie wiem jak dobrać kolor "granitu"? FAktura styropianu fajnie udaje kamień ale farby nadające się do styropianu nie są tanie i nie bardzo chcę experymentować i ryzykować ...BArdzo proszę o pomoc jeśli Ktoś z Was ma jakiś patent jak dobrać te kolory? Chyba ,że z granitem będzie ciężko to jakikolwiek inny kamień.
Są takie rzeżby w kwiaciarniacH (anioły , ptaki) i są tak pomalowane, że wyglądają na stary cement czy beton to też mi się podoba ale nie wiem czym to pomalowali?
Z góry dziękuję za pomoc
ewa
Są takie rzeżby w kwiaciarniacH (anioły , ptaki) i są tak pomalowane, że wyglądają na stary cement czy beton to też mi się podoba ale nie wiem czym to pomalowali?
Z góry dziękuję za pomoc
ewa
- herbaciany
- herbaciany
- jacekkarolczak
Wydaje mi się, że granit to taki jasnoszary kamień, w którym jest od groma ciemniejszych plamek albo na odwrót ( Jutro udam się na ulicę wyłożoną w latach 20 ubiegłego wieku a może i wcześniej [zadziwiający jest brak dziur w tej nawierzchni] kostką granitową to sobie przypomnę ) i właśnie farba, którą w jakimś empiku widziałem była taką zawiesiną punkcików jaśniejszych czy ciemniejszych.
Dziekuję Wam Wszystkim za pomoc
Znalazłam typową substancję do pokrywania rzeżb ze styropianu : to styroton. Jest jednak dosyć drogi
Słyszałam , że styropian można obłożyć/pomalować Atlasem Plus. Tak robią akwaryści szykując sobie tylną "kamienną" ścianę do akwarium.
Macie jakieś doświadczenia z Atlasem Plus do takich powłok?
Znalazłam typową substancję do pokrywania rzeżb ze styropianu : to styroton. Jest jednak dosyć drogi
Słyszałam , że styropian można obłożyć/pomalować Atlasem Plus. Tak robią akwaryści szykując sobie tylną "kamienną" ścianę do akwarium.
Macie jakieś doświadczenia z Atlasem Plus do takich powłok?