Witam,
Mam na imię Marek, jestem modelarzem kartonowym i chciałbym dołączyć do Waszego forum, które śledzę od dłuższego czasu.
Krótko o sobie: pierwszy model (nieudany) w 1989, pierwszy udany - 1993, łącznie wykonałem kilkanaście modeli lotniczych, okrętowych i jeden czołg. Jeśli chodzi o stare modele, nie ma zbytnio czego pokazywać; chciałbym tu zaprezentować mój ostatni model - statek PRO "Halny" wg MM nr 4-5/1985. Jest to najlepiej opracowana spośród znanych mi wycinanek MM. Okładka opatrzona obrazem Adama Werki budzi nostalgię, za to zawartość zaskakuje dokładnością i szczegółowością nawet dzisiaj.
Model powstawał z przerwami w latach 2005-2011 (intensywny okres w życiu akurat wypadł...), wykonany w standardzie i bez postarzania, malowany akrylami. Uznałbym go za średnio trudny (w wersji malowanej) pracochłonność szacuję na 500h. Co ciekawe, większość części pochodzi z oryginalnej wycinanki. Tyle gadania, poniżej zdjęcia:
Póki co tyle, zapraszam do krytykowania modelu.
Przy okazji pytanie do osób z Gdyni i okolic - możecie polecić zakłady którym zlecacie laserowe wycinanie części? Widzę, że ta metoda ma ogromny potencjał i chciałbym ją wykorzystać w kolejnym modelu.
Pozdrawiam,
MK
*[Galeria/Statek] Kolejny Halny
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
-
- x 266
- Bartosz B.
- x 7
Re: Kolejny Halny - minigaleria
Potwierdzam Twoją opinię.mkraskow pisze: ..... najlepiej opracowana spośród znanych mi wycinanek MM. Okładka opatrzona obrazem Adama Werki budzi nostalgię, za to zawartość zaskakuje dokładnością i szczegółowością nawet dzisiaj.
Gratuluję modelu.