Piard i Gniot, czyli eksperymenty inżyniera Łysenki (by ZS)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- 19zbyniu95
- Szydercza Gała
- x 169
Zenska w sensie Zbyniu Damska to moze byc na przyklad bielizna a bywa ona czasem modelarsko przydatna, mozna z niej wychlastac kawalek fajnej siateczki, ku wielkiemu niezadwoleniu wlascicielki
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
- 19zbyniu95
- Szydercza Gała
- x 169
No i żeby nie było że my tu tylko o koronkowych gatkach gadamy
Wszelkie różnice w odcieniu koloru wynikają z konieczności przeszlifowania coponiektórych miejsc papierkiem 2000 oraz drobnymi poprawkami ( jak to człowiek szybko zapomina o podstawowych zasadach użycia aerografu ). Tak czy siak powinny one zniknąć po nałożeniu sido, a nawet jeżeli wtedy nie znikną kompletnie, to sie je zniknie przy washu i innych wesołych zabiegach, którym zostanie poddany w przyszłości
Niestety przez najbliższe 2 tygodnie nie będę miał dostępu do mojej "lakierni" więc raczej apdejtów nie będzie, chociaż....
Wszelkie różnice w odcieniu koloru wynikają z konieczności przeszlifowania coponiektórych miejsc papierkiem 2000 oraz drobnymi poprawkami ( jak to człowiek szybko zapomina o podstawowych zasadach użycia aerografu ). Tak czy siak powinny one zniknąć po nałożeniu sido, a nawet jeżeli wtedy nie znikną kompletnie, to sie je zniknie przy washu i innych wesołych zabiegach, którym zostanie poddany w przyszłości
Niestety przez najbliższe 2 tygodnie nie będę miał dostępu do mojej "lakierni" więc raczej apdejtów nie będzie, chociaż....
Ostatnio zmieniony czw lip 06 2017, 13:56 przez Szydercza Gała, łącznie zmieniany 1 raz.
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Szydercza Gała
- x 169
No i pułkownik Mitrofanow po raz kolejny przy nocnych rozmowach z inżynierem Łysenką znalazł rozwiązanie nierozwiązywalnego problemu W skróconej wersji powiem tak: cleanoluxem można czyścić aerograf po malowaniu pactrą Jak zwykle oczywiście oznacza to lawinę orderów pochwał i tak dalej, dla naszego drogiego orła z Ochrany i drugiego z korpusu inżynieryjnego
zrobiło się kolorowo:
zrobiło się kolorowo:
Ostatnio zmieniony czw lip 06 2017, 13:58 przez Szydercza Gała, łącznie zmieniany 1 raz.
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Szydercza Gała
- x 169
No i bulaje na jednej burcie wstawione:
a tu z Tow. Avatarowem
A tu Tow. Avatarow dosiada Kita
Nie to żeby te zdjęcia coś wnosiły, ale mój aparat wydał ostatnie tchnienie, więc muszę sie oswajać z maszyną Żony ZOFJI
a tu z Tow. Avatarowem
A tu Tow. Avatarow dosiada Kita
Nie to żeby te zdjęcia coś wnosiły, ale mój aparat wydał ostatnie tchnienie, więc muszę sie oswajać z maszyną Żony ZOFJI
Ostatnio zmieniony czw lip 06 2017, 13:58 przez Szydercza Gała, łącznie zmieniany 1 raz.
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Szydercza Gała
- x 169
A co tu sie taki grobowiec zrobił, przecież nie ma jeszcze wakacji? No nic to, Bojcy poinstalowali pokłady i teraz pracują nad przyległościami. Niestety część biura projektowego Inż Łysenki wyjechała na wczasy do Jakucka, na bliżej nieokreślony czas, ponieważ nie byli w stanie wymyślić jak zrobić perforacje w taśmach okalających pokłady ( a powinno być w nich mnóstwo owalnych otworów ). Jedyny w miarę sensowny pomysł miał sam Inż Łysenko, w nagrodę pozostał w Rejonie 19 Można by to dać do trawienia, ale ze względu na całkowicie eksperymentalny charakter tych okrętów, CZYNNIKI WYŻSZE uznały to za bezcelowe Dobra skończyłem przynudzać można oglądać
SIRWUPLE
SIRWUPLE
Ostatnio zmieniony czw lip 06 2017, 14:00 przez Szydercza Gała, łącznie zmieniany 1 raz.
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
No cóż, trzeba się pogodzić z tymi „malowanymi Gałami” .
Więc Ci podpowiem. Takie perforowane blachy z otworami można wyciąć z sitka, do kupienia tu:
http://www.superwnetrze.pl/Do-Herbaty,k ... 30092.html
lub tu:
http://www.e-kuchenne.com.pl/filtr-do-d ... -1879.html
Ja z tej blachy wycinałem (nożyczkami) pomosty w budowanym okręcie (otwór około 0,5mm).
Więc Ci podpowiem. Takie perforowane blachy z otworami można wyciąć z sitka, do kupienia tu:
http://www.superwnetrze.pl/Do-Herbaty,k ... 30092.html
lub tu:
http://www.e-kuchenne.com.pl/filtr-do-d ... -1879.html
Ja z tej blachy wycinałem (nożyczkami) pomosty w budowanym okręcie (otwór około 0,5mm).
- Szydercza Gała
- x 169
0.5 mm to Wielki Kanion Cały pasek ma 0.5-0.6 mm, w zależności jak krzywo przyłożyłem linijkę Poza tym te konkretne dziury mały dość specyficzny kształt, jeszcze nie widziałem filtra z czymś takim. Nic to, przy jakimś "prawdziwym" modelu damy to do wytrawienia i będzie po kłopocie, w tym jednak przypadku taka inwestycja kapitału byłaby niecelowa
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD