[R] F4U-1D CORSAIR 1:33 od Fly Model

wszystko o modelach kartonowych

Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork

Arkadiusz

[R] F4U-1D CORSAIR 1:33 od Fly Model

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Arkadiusz »

Jak w tytule dodam tylko, żę opracowanie jest dziełem p. Lukasza Fuczka, ilustracja p. Zbigniew Kolacha. rok wydania 2004
Bardzo chciałem od dawna wykonać tan model, ale niestety żadne z renomowanych wydawnictw nie miało go w swojej ofercie, wpadłem kiedyś przypadkowo na opracowanie Fly Model więc zdecydowałem nabyć je drogą kupna.
Na pierwszy rzut oka dość ubogie, aczkolwiek estetyczne, może dam radę coś z nim więcej zdziałać.
Obrazek
Ostatnio zmieniony sob lip 19 2014, 18:35 przez Arkadiusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
laszlik
x 112

Post autor: laszlik »

Tak?
A to juz relacja czy dopiero marzenia?
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?

ZŁO SQUAD
Arkadiusz

Może i marzenia, na szczęście za nie jeszcze nie strzelają.
Papier zagruntowany, wręgi podklejone i schną, pytanie - czy ktoś, kiedyś coś takiego robił? może się podzielić uwagami?
Awatar użytkownika
laszlik
x 112

Jezeli chciales zadac pytanie, to trzeba bylo zadac pytanie, a nie zakladac zapowiedz relacji. W tym dziale pokazujemy relacje z budowy.
Dzial z zapowiedziami i prezentacjami jest pietro nizej...
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.

ZŁO SQUAD
Arkadiusz

Nie za bardzo wiem o co ci chodzi, nie chciałem zakładać zapowiedzi ale właśnie relacje z budowy tego modelu, nie wgralo mi się pierwsze zdjęcie (błędna ścieżka dostępu), poprawiłem, czy mogę zrobić coś jeszcz aby cię zadowolić. Wcześniej zostałem pouczony o sposobie zakładania relacji więc starałem się dostosować.
Awatar użytkownika
laszlik
x 112

Chodzi mi mianowicie o to, ze to co zalozyles, to poki co nie jest relacja, tylko jej zapowiedz. Pokazales zdjecie okladki i opisales wycinanke, to wszystko. Jak na relacje to troche za malo.
Relacja jest relacja wtedy kiedy masz co pokazac, chocby pierwsze elementy zaczetego modelu. Poki co to zapowiedz relacji albo raczej prezentacja wycinanki. A miejsce na prezentacje wycinanek jest pietro nizej jak juz wspmnialem.
Zeby mnie zadowlic musisz pokazac ze cokolwiek juz zrobiles...Poza zdjeciem okladki...
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.

ZŁO SQUAD
Arkadiusz

Z całym szacunkiem dla kolegi, ale relacja to w moim pojęciu sprawozdanie z postępu prac, co niesie za sobą pewne rozciągnięcie tego sprawozdania w czasie, nie chcę się wykłucać ale od pierwszego postu w tym temacie minęło raptem parę godzin a kolega wymaga aby połowa modelu była już wykonana i udokumentowana, odrobinę cierpliwości upraszam a na pewno coś więcej się wydarzy.
Awatar użytkownika
laszlik
x 112

Kolego Arkadiuszu, czytaj prosze ze zrozumieniem.
Nie wymagam zeby polowa modelu byla zrobiona. Przeczytaj jeszcze raz moj poprzedni post.
Co do cierpliwosci i rozciaglosci w czasie, to doskonale zdaje sobie sprawe z tego ze ralacja moze ciagnac sie latami. Ale jak juz kolejny raz powtarzam, RELACJA a nie zapowiedz relacji. Na razie nic nie zrobiles i nie masz co pokazac. Zdjecie okladki i opis wycinanki to nie ralacja.
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.

ZŁO SQUAD
Arkadiusz

Może faktycznie moje rozumienie szwankuje, ale znalazłem na każdej ze stron tego działu po kilka tematów zaczynających się identycznie, pierwszym postem informacyjnym, bez prezentacji jakichkolwiek zdjęć z postępu prac, mało tego, znalazłem takie relacje gdzie następnym(drugim) postem był twój, gdzie nie pisałeś tego co w moim temacie, wręcz przeciwnie, słowa były przyjazne.
Może to fakt, że jestem nowym użytkownikiem tego forum i jako takiemu należy pokazać gdzie jego miejsce i kto tu rządzi?
Ale nie po to się tu rejestrowałem, i wyraziłem chęć uczestnictwa w życiu tego forum aby bić nieefektywnie pianę, i to złą pianę.
Kolego laszlik dajmy więc sobie na wstrzymanie, skupmy się na tym co nas łączy czyli zamiłowaniu do modelarstwa i chęcią dzielenia się swoją wiedzą i doświadczeniem z innymi.
Przeczytałem dziesiątki twoich postów i obejrzałem wiele relacji z twoich prac, jestem pod gigantycznym wrażeniem twoich dokonań, umiejętności i wiedzy, i niech tak zostanie.
Co do mojej relacji to zaczynam wstawianie fotek, tak jak pisałem wcześniej, model jest dość ubogi, aby się jakoś prezentował należy mu się
choć szczątkowa waloryzacja, czy ktoś może dotarł do zdjęć wnętrza kabiny?

Obrazek
Arkadiusz

Dotarłem do strony poświęconej temu samolotowi oraz zdięć min. jego kabiny
http://www.f4ucorsair.pl/budowa.php#
ODPOWIEDZ