[Relacja] Warszawa M-20 1:25 wyd. MODELIK
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- mateusz.machal
Witam po prawie roczne przerwie. Może ktoś mnie jeszcze pamięta Postanowiłem kontynuować budowę. Chciałem się spytać czy ktoś chciałby zobaczyć dalszą budowę abym ewentualnie nie prowadził relacji na darmo . I mam prośbę, mianowicie zapomniałem jak sie wrzucało takie zdjęcia w miniaturkach jak to robiłem. Pamiętam że takim kodem i tylko url zdjęcia się zmieniało. Byłbym wdzięczny jakby ktoś przypomniał
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- mateusz.machal
Dzięki gk, nie pomyślałem o tym
Kontynuuje relację. Wykonałem niewiele przez ten rok lecz coś tam podłubałem. Wakacje się zaczynają więc biorę się do pracy, choć i tak nie będę poświęcał modelowi za dużo czasu.
Wykonałem i pomalowałem silnik
Podwozie ukończone w 80%. Wykonałem przednią oś skrętną, tylny most i oczywiście wszystkie cztery koła ( nie znam się na samochodach i częściach )
Wiem że nie jest to idealne ale z tym że nie jestem doświadczony, jak na razie jestem zadowolony z efektu.
Chętnie przyjmę wszelkie oceny i uwagi te pozytywne jak i negatywne
Pozdrawiam
Kontynuuje relację. Wykonałem niewiele przez ten rok lecz coś tam podłubałem. Wakacje się zaczynają więc biorę się do pracy, choć i tak nie będę poświęcał modelowi za dużo czasu.
Wykonałem i pomalowałem silnik
Podwozie ukończone w 80%. Wykonałem przednią oś skrętną, tylny most i oczywiście wszystkie cztery koła ( nie znam się na samochodach i częściach )
Wiem że nie jest to idealne ale z tym że nie jestem doświadczony, jak na razie jestem zadowolony z efektu.
Chętnie przyjmę wszelkie oceny i uwagi te pozytywne jak i negatywne
Pozdrawiam
Nie rób zdjęć pod światło bo niewiele widać. Jeśli korzystasz ze światła dziennego zza okna to stań między oknem a biurkiem. Teraz to co chcesz pokazać jest nieoświetlone.
Słyszałeś już że farba za gęsta. Plakatówek nie używaj. Malujesz - Twój wybór, ale Pactrą to kładź kilka cieniutkich warstw. Jedn, dwie grube deformuje ci części.
Kiepsko coś poszło z osłoną wału napędowego. Jakaś nieuformowana, a to dość prosty półwałek
Wybrałeś wymagający model. Ciekaw jestem czy buda Cię pokona czy ty ją
pzdr Grzegorz
Słyszałeś już że farba za gęsta. Plakatówek nie używaj. Malujesz - Twój wybór, ale Pactrą to kładź kilka cieniutkich warstw. Jedn, dwie grube deformuje ci części.
Kiepsko coś poszło z osłoną wału napędowego. Jakaś nieuformowana, a to dość prosty półwałek
pzdr Grzegorz
Część,
Kibicuje, i zwracam uwagę na okropny błąd. Przewody wysokiego napięcia w Twoim silniku, wychodzą z aparatu zapłonowego i idą do filtra powietrza, a powinny iść do świec. Silnik do Twojego samochodu, nazywa się S21, w google wpisz "silnik S21" i naciśnij grafika. Zdjęć jest bardzo dużo, a ten błąd łatwo poprawić.
Pozdrowionka
micek
Kibicuje, i zwracam uwagę na okropny błąd. Przewody wysokiego napięcia w Twoim silniku, wychodzą z aparatu zapłonowego i idą do filtra powietrza, a powinny iść do świec. Silnik do Twojego samochodu, nazywa się S21, w google wpisz "silnik S21" i naciśnij grafika. Zdjęć jest bardzo dużo, a ten błąd łatwo poprawić.
Pozdrowionka
micek
- Mariusz Kita
- mateusz.machal
Wiem że zdjęcia są kiepskie ale jak pisałem jest to moja pierwsza relacja i nigdy nie robiłem tego typu zdjęć, choć myślę że w miarę widać, a mój aparat i tak nie uchwyca szczegółów Ale z rada tym oświetleniem na pewno się przyda przy robieniu kolejnych fotekgk pisze:Nie rób zdjęć pod światło bo niewiele widać. Jeśli korzystasz ze światła dziennego zza okna to stań między oknem a biurkiem. Teraz to co chcesz pokazać jest nieoświetlone.
pzdr Grzegorz
Plakatówek nie używam, zrobiłem tylko wyjątek przy pomalowaniu tego paska na oponach, ponieważ nie chciało mi się jechać rowerem specjalnie po jedną farbę i to jeszcze po taki kolor co raczej się więcej nie przyda. Mimo że to była plakatówka to ją rozcieńczyłem i dałem kilka warstw aby troszku lepiej wyglądało.
Z tym wałem wiem ale i tak nie będzie potem widoczny a od spodu wygląda ok. Nie wiem czy model jest wymagający na razie idzie dobrze Mam nadzieję że go ukończę w wakacje.
Masz rację, nie zauważyłem tego wcześniej Jak najszybciej naprawie ten błąd.micek pisze:Część,
Dzięki wszystkim za komentarze i zainteresowanie
Pozdrawiam
- mateusz.machal
Witam. Chciałem tylko poinformować że będę prowadził relację także na innym nieco bardziej popularnym forum, aby zasięgnąć porad i opinii większego grona osób. Mam nadzieję że nikt nie ma mi tego za złe, a jeśli tak bądź jest to sprzeczne z regulaminem, zakończę ją na tamtym forum.
http://www.konradus.com/forum/read.php? ... r=0&page=1
I z tym że chwilowo brak zdjęć lecz jutro to się zmieni zamieszam mały bonusik. Kiedy schły części, miałem małego gościa Niestety przypuszczalnie w wyniku zjedzeniu farby owad zmarł Za pewne przez kolor.
Pozdrawiam
http://www.konradus.com/forum/read.php? ... r=0&page=1
I z tym że chwilowo brak zdjęć lecz jutro to się zmieni zamieszam mały bonusik. Kiedy schły części, miałem małego gościa Niestety przypuszczalnie w wyniku zjedzeniu farby owad zmarł Za pewne przez kolor.
Pozdrawiam