[R/G] lekki krążownik Giuseppe Garibaldi (Modelik 1:200)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R/G] lekki krążownik Giuseppe Garibaldi (Modelik 1:200)
Piękny makaron. Może detali nie ma powalającej ilości, ale jakość sklejenia budzi szacunek.
Grzegorz, cóż można rzec więcej niż już wiesz ode mnie na temat Garibardiego : ) Dodatkowo spodobała mi się podstawka, fajnie wygląda, sam robiłeś ?
Moje galerie i relacje - https://kartonowe-hobby.pl/galeria-i-relacje/
Mój kanał na YouTube - https://www.youtube.com/@kartonowe-hobby
Mój kanał na YouTube - https://www.youtube.com/@kartonowe-hobby
No tak, nigdzie bowiem nie mogłem kupić podstawki pod Garibaldiego
Kupiłem kawałek deski. Uciąłem pilarką tarczową (udało się bez obcięcia palców) na żądaną długość. Imitacja, czy raczej zupełnie luźna interpretacja kilbloków, to naklejone kawałki listewki sosnowej 1x1 cm. Jakaś listwa narożna dookoła żeby była krawędź dla szkła. Wszystko chlapnięte bejcą.
Żadna filozofia.
Ciężka ta decha jak cho..ra. A ze szkłem jeszcze cięższa.
W takich dużych modelach to chyba jakąś sklejkę trzeba użyć i pleksi - jeśli oczywiście masz zamiar przemieszczać się z modelem.
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Model świetnie zrobiony - 10/10 - ale...
Gdyby te killbloki choć trochę trzymały skalę (takie listewki z pewnością można gdzieś nabyć) wyglądałoby to wg mnie naprawdę wspaniale. A tak jakoś kojarzy mi się to z podkładami kolei wąskotorowej.
Czyli 1cm X 200 = 200 cm - takie sosny chyba nigdzie nie rosnączy raczej zupełnie luźna interpretacja kilbloków, to naklejone kawałki listewki sosnowej 1x1 cm
Gdyby te killbloki choć trochę trzymały skalę (takie listewki z pewnością można gdzieś nabyć) wyglądałoby to wg mnie naprawdę wspaniale. A tak jakoś kojarzy mi się to z podkładami kolei wąskotorowej.
Tempest, jak zawsze w punkt.
Bardzo cenię Twój głos rozsądku.
Mam na myśli pewien długi okręt. Nie odstawię już takiej partyzantki .
pzdr Grzegorz
PS.
O ile dobrze pamiętam to do drezyny Tatra użyłem tej samej listewki
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
No to będzie full wypas ale tylko pod warunkiem, że deskę na której osadzisz ten okręt pomalujesz jakąś farbą imitującą beton suchego doku. Bo ta faktura drewna podłoża nie będzie współgrać nawet ze skalowymi killblockami. I jeszcze polecam postawienie na tej podstawce z 2 stoczniowców podziwiających okręt - oczywiście głowy muszą mieć zadarte do góry. Wiem że będą mieli mniej niż 1 cm wysokości w skali 1:200 ale na pewno dasz radęNie odstawię już takiej partyzantki
Ostatnio zmieniony sob kwie 27 2019, 12:08 przez Tempest, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyli też lipa chociaż sosna.O ile dobrze pamiętam to do drezyny Tatra użyłem tej samej listewki
Swoją drogą, strasznie długa musiała być ta Twoja listewka