Witam wszystkich
Od kilku lat podglądam co się dzieje na forum i przy okazji zakończenia prac nad modelem Wester River wydawnictwa Draf Model
postanowiłem pokazać co udało mi się udało posklejać.
Miłego przeglądania
Do modelu mam zamówioną jeszcze gablotkę z pleksi
[G] Western River, Draf Model
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [G] Western River, Draf Model
Witam.
Ładny model. Mimo, że 1/100, to maleństwo. Barierki całkiem całkiem.
Choć komin się deczko wygiął i olinowanie chyba trochę za grube.
Kolor wody taki śródziemnomorski, a ten parostatek to chyba raczej po jakichś bagnach pływał
pzdr Grzegorz
Ładny model. Mimo, że 1/100, to maleństwo. Barierki całkiem całkiem.
Choć komin się deczko wygiął i olinowanie chyba trochę za grube.
Kolor wody taki śródziemnomorski, a ten parostatek to chyba raczej po jakichś bagnach pływał
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Jak kolega gk wspomniał olinowanie trochę grube i chyba zbyt czarne ale komin to się mógł wygiąć bo nie wiadomo co tam kowboje na tym parostatku wyrabiali. Dobrze wyszedł.
Gdybym kiedyś ten model sklejał (a chyba go niestety mam i to z laserami) i osadzał na podstawce to boki tejże na czarno albo ciemnoszaro bym pomalował i przykleił ją do jakiejś płyty mdf/hdf aby się w banana nie wygięła. Czy ta podstawka wykonana jest tylko z kartonu ?
Gdybym kiedyś ten model sklejał (a chyba go niestety mam i to z laserami) i osadzał na podstawce to boki tejże na czarno albo ciemnoszaro bym pomalował i przykleił ją do jakiejś płyty mdf/hdf aby się w banana nie wygięła. Czy ta podstawka wykonana jest tylko z kartonu ?
Też mi się wydał zbyt niebieski dopóki do wyszukiwarki nie wklepałem "Missisipi river" i nie przejrzałem kilkunastu zdjęć. Co zdjęcie to inny kolor bo pewnie inna pora roku, albo inny odcinek rzeki, inne nasłonecznienie a może inny kąt patrzenia przez obiektyw na to amerykańskie H2O.Kolor wody taki śródziemnomorski,
Ostatnio zmieniony wt maja 12 2020, 23:49 przez Tempest, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.
Olinowanie rzeczywiście trochę za grube dobrałem, kolor wody akurat mi się podoba, pierwszy raz w życiu robiłem coś takiego i jestem zadowolony z osiągniętego efektu.
Podstawka jest z kartonu.,ale będzie jeszcze przyklejona do dna z gablotki więc się jeszcze wyprostuje.
Dzieku za uwagi
Pozdrawiam
Olinowanie rzeczywiście trochę za grube dobrałem, kolor wody akurat mi się podoba, pierwszy raz w życiu robiłem coś takiego i jestem zadowolony z osiągniętego efektu.
Podstawka jest z kartonu.,ale będzie jeszcze przyklejona do dna z gablotki więc się jeszcze wyprostuje.
Dzieku za uwagi
Pozdrawiam
Gablotkę zamawiam z Adplex z Wrocławia
cena to 55zł (netto) za gablotkę z plexi 3mm o wymiarach 45x14x22
niestety firma nie wysyła produktów i trzeba się przejechać do Wrocławia...
cena to 55zł (netto) za gablotkę z plexi 3mm o wymiarach 45x14x22
niestety firma nie wysyła produktów i trzeba się przejechać do Wrocławia...