Witam, poszukuje materiałow dotyczących tej ciężarówki (plany, zdjęcia)
W sieci już szukałem z marnym skutkiem
Studebaker US 6 - pomocy
Moderatorzy: kartonwork, kierownik
http://images.google.pl/images?q=studeb ... ISO-8859-2
tu masz troche roznistych fotek :>
tu masz troche roznistych fotek :>
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
Marie von Ebner-Eschenbach
studebaker
Witam - te materiały już mam ale dzieki z zainteresowanie .
Ergie czy wiesz może czym Studebaker różnił sie od GMC 352/353 pod wzgledem mechanicznym (rama, zawieszenie , układ napędowy)?
Ergie czy wiesz może czym Studebaker różnił sie od GMC 352/353 pod wzgledem mechanicznym (rama, zawieszenie , układ napędowy)?
Studer a GMC są całkowicie osobnymi konstrukcjami, choć wyglądają podobnie. Ale inne są mosty, inne wymiary ramy, ciut inne rozmieszczenie poprzeczek i zupełnie inny silnik: GMC ma górnozaworowy, Studer dolnozaworowy.
Ramę Studra możesz wykonać z modelu Katiuszy na ZiSie 151 z "Modelcardu", gdyż jest taka sama, jak Studra (Rosjanie skopiowali co nieco). Natomiast mosty i reduktor są w ZiSie 151 "odbite" lustrzanie względem Studebakera.
Tak sobie pomyślałem, czy moja odpowiedź nie jest "troszkę" po niewczasie, ale dopiero dizś zajrzałem po raz pierwszy na forum...
Pozdrawiam
Ramę Studra możesz wykonać z modelu Katiuszy na ZiSie 151 z "Modelcardu", gdyż jest taka sama, jak Studra (Rosjanie skopiowali co nieco). Natomiast mosty i reduktor są w ZiSie 151 "odbite" lustrzanie względem Studebakera.
Tak sobie pomyślałem, czy moja odpowiedź nie jest "troszkę" po niewczasie, ale dopiero dizś zajrzałem po raz pierwszy na forum...
Pozdrawiam