Właśnie dzisiaj go kupiłem. Przy okazji z głupia frant zapytałem czy nie ma przypadkiem numeru 1. Pani pogrzebała w stosie pism przeznaczonych do zwrotu i tym sposobem uratowałem jeden egzemplarz PZP P-8 od przemiału. Oba modele są bardzo fajne. Polecam. Chyba jakiegoś rozpocznę bo nie mogę potrzeć jak marnuje mi się puste pudełko po czekoladkach (w nich przechowuję rozpoczęte modele )
Z niecierpliwością czekam na Żubra.
Czy modele dostępne w sieci doczekają się kiedyś wydania na papierze ? Nie chce mi się ich drukować. Wolę "gotowca".
Co po Żubrze? Marzy mi się seria "Samoloty RWD". Wszystkie, począwszy od JD-2 (z wymalowanymi na kadłubie miejscami lądowań)
Po Żubrze będzie "2 w 1", czyli dwa samoloty w skali 1:33. (nie będą to polskie samoloty!). W dalszej kolejności znowu pojawią się szachownice oraz SP - .......
Lech
Wreszcie na rynku pojawiło się wydawnictwo promujące polską myśl techniczną. Można będzie w niedalekiej przyszłości zebrać kolekcję polskich samolotów. Czekam z niecierpliwością na Żubra i Jastrzębia jak i na inne. Tak trzymać.
Opracowanie PWS-19 bardzo mi się podoba, poziom szczegółowości i sam temat jest dla mnie atrakcyjny. Niestety mój egzemplarz ma wyraznie różniące się odcienie malowania. Szczególnie jest widoczna ta różnica na skrzydłach, czyli na najbardziej widocznych powierzchniach modelu .