[Budowa od podstaw] Czołg ciężki PzKpfw VI Tiger I Spät
Moderatorzy: laszlik, kartonwork, Tomasz D.
- Przemek W.
- x 7
Witam serdecznie po prawie miesięcznej przerwie.
Ostatnio i mi właczyło sie wakacyjne nieróbstwo
Znaczy się kleić to kleiłem, ale znacznie mniej- przybyło ogniw obu typu gąsienic.Kilka dni temu odzyskałem wene na klejenie i przysiadłem sie do Tigera.
Przymierzam się do pierwszych prób montażu kół do wahaczy.Troche zajeło mi obliczenie poszczególnych odległości kół nośnych na osi.
Jutro wstawie fotki kilku kół nośnych...razem z gąską.Taka mała prezentacja, żeby pokazać jak będzie to wyglądać.
Pod koniec miesiąca czołg będzie już stał o włąsnych siłach.
Pozdrawiam!
Ostatnio i mi właczyło sie wakacyjne nieróbstwo
Znaczy się kleić to kleiłem, ale znacznie mniej- przybyło ogniw obu typu gąsienic.Kilka dni temu odzyskałem wene na klejenie i przysiadłem sie do Tigera.
Przymierzam się do pierwszych prób montażu kół do wahaczy.Troche zajeło mi obliczenie poszczególnych odległości kół nośnych na osi.
Jutro wstawie fotki kilku kół nośnych...razem z gąską.Taka mała prezentacja, żeby pokazać jak będzie to wyglądać.
Pod koniec miesiąca czołg będzie już stał o włąsnych siłach.
Pozdrawiam!
A pod koniec następnego miesiąca "skubnie" pierwszego T34, który pojawi się w zasięgu wzroku
Miałem okazję potrzymać częsci tego cuda w ręce i powiem, że zdjęcia kłamią. Na żywo to wszystko jest bardziej realne i prawdziwe.
I jak zwykle czekam na więcej
Miałem okazję potrzymać częsci tego cuda w ręce i powiem, że zdjęcia kłamią. Na żywo to wszystko jest bardziej realne i prawdziwe.
I jak zwykle czekam na więcej
Na warsztacie:
7TP - Mirage Hobby - 1:35
Panzer IV F2 - Italeri - 1:35
Wznowiony Panzer IV D - GPM - 1:16
7TP - Mirage Hobby - 1:35
Panzer IV F2 - Italeri - 1:35
Wznowiony Panzer IV D - GPM - 1:16
- Przemek W.
- x 7
Witam!
Obiecane fotki kół nośnych z kilkoma ogniwami gąski.
Tak to wyglądało w Tygrysie...
Długo myślałem jak uzyskać odpowiedni kształt bandarza koła na pierwszym planie...na fotkach jest to koło próbne.Popełniłem troche błedów przy jego budowie (m.in. przesadziłem z superglutem w niektórych miejscach) i nie jestem z niego zadowolony.Reszta kół schnie po malowaniu bandarzy i stanem przypomina surówke pokazaną na zdjęciu.
Jeszcze dziś wyjeżdżam na tydzień.Wszelkich informacji udzieli Paweł W.
Pozdrawiam!
Obiecane fotki kół nośnych z kilkoma ogniwami gąski.
Tak to wyglądało w Tygrysie...
Długo myślałem jak uzyskać odpowiedni kształt bandarza koła na pierwszym planie...na fotkach jest to koło próbne.Popełniłem troche błedów przy jego budowie (m.in. przesadziłem z superglutem w niektórych miejscach) i nie jestem z niego zadowolony.Reszta kół schnie po malowaniu bandarzy i stanem przypomina surówke pokazaną na zdjęciu.
Jeszcze dziś wyjeżdżam na tydzień.Wszelkich informacji udzieli Paweł W.
Pozdrawiam!
- Przemek W.
- x 7
- Przemek W.
- x 7