Tiger (P) Elefant [relacja]
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
czyta czyta.
tylko mówili, że zamęczam, więc nie piszę.
a do modelu - z opisu niewiele mogę skomentować. fotki potrzebne
tylko mówili, że zamęczam, więc nie piszę.
a do modelu - z opisu niewiele mogę skomentować. fotki potrzebne
zapraszam na Forum Historyczne
- 82RObert82
Witam Cie KstekKstek pisze:I kolejna nieprzewidziana przerwa w sklejaniu (znowu jestem u rodzinki). Wrócę dopiero w niedzielę więc nici z zimmeritu w tym tygodniu. Ostatnio odnoszę wrażenie, że piszę sam do siebie i nikt tego nie poza mną nie czyta. Ale co mam zrobić
Piszesz ze nikt Twojej relacji nie czyta, a patrzyles na ilosc wyswietlen tego temetu?
W tej chwili kiedy pisze tego posta liczba wyswietlen jest 1136.
Moim zdaniem to jest bardzo duzo
A pytanie czemu nikt nic nie pisze, odpowiedz jest prosta. Bez zdjec sie nie da az tak bardzo skomentowac.
Ja do tej relacji zagladam czesto, gdyz sam posiadam ten model i czeka on w swojej kolejce, ale sie nie wypowiadam, gdyz czuje sie malutki i ze nic z sensem moge napisac, wiec wole byc uwaznym widzem
A zadaj sobie takie pytanie. Czy bys wolal miec mnostwo off topicow w swoim temacie nie na temat Elefanta, niz same rady podparte na podstawie Twoich zdjec. Na forum wiele relacji ktore przeradzaja sie w "konflikty" ze tak powiem, miedzy soba i nie na temat.
Pozdrawiam RObert
p.s. czekam na dalsza relacje i fotki POWODZENIA
Witajcie
Po powrocie wziąłem się do pracy.
Wpadłem na pomysł zastąpienia gładkich fragmentów błotnika blaszką i oto efekty (przepraszam z słabą jakość zdjęć ):
-przód
-tył (jeden pogięty- mam nadzieję widać)
No i to co mnie najbardziej męczyło: ZIMMERIT
Pierwsze testy na panterze. Na wieży widać szpachlę samochodową, a na kadłubie specyfik, który znalazłem na niemieckiej stronie. Specyfik to ramki plastiku roztopione w rozpuszczalniku nitro. Jak widać oba efekty kiepskie.
A to mój zimmerit:
Przyznam się że jest to eksperymentalny efekt. Jest to mieszanina szpachli i rozpuszczonego plastiku w stosunku 1:1. Mój zimmerit ma dobre własności plastyczne schnie po 10 minutach i myślę że dobrze wygląda. Jedyny problem to to że strasznie śmierdzi.
I co Wy na to
Po powrocie wziąłem się do pracy.
Wpadłem na pomysł zastąpienia gładkich fragmentów błotnika blaszką i oto efekty (przepraszam z słabą jakość zdjęć ):
-przód
-tył (jeden pogięty- mam nadzieję widać)
No i to co mnie najbardziej męczyło: ZIMMERIT
Pierwsze testy na panterze. Na wieży widać szpachlę samochodową, a na kadłubie specyfik, który znalazłem na niemieckiej stronie. Specyfik to ramki plastiku roztopione w rozpuszczalniku nitro. Jak widać oba efekty kiepskie.
A to mój zimmerit:
Przyznam się że jest to eksperymentalny efekt. Jest to mieszanina szpachli i rozpuszczonego plastiku w stosunku 1:1. Mój zimmerit ma dobre własności plastyczne schnie po 10 minutach i myślę że dobrze wygląda. Jedyny problem to to że strasznie śmierdzi.
I co Wy na to
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
- VEGETATHEPUPPET
najwazniejsze ze wszystko sie dobrze skonczylo.... a efekt jest bardzo dobry wg. mnie.
Pozdrawiam - no i czekamy na nastepne fotki..
Pozdrawiam - no i czekamy na nastepne fotki..
Budowa - Skończona
SPITFIRE mk.Vb Zapraszam
SPITFIRE mk.Vb Zapraszam
Witajcie
Na początku chciałbym Was przeprosić za tak duży zastój w pracach. Na usprawiedliwienie mam tylko szkołą i wszystko co z nią związane. Za ten czas obkleiłem zimmeritem nadbudówkę. Pod koniec tygodnia postaram się trochę nadgonić.
Oto zdjęcia:
I bardziej dokładne:
Na początku chciałbym Was przeprosić za tak duży zastój w pracach. Na usprawiedliwienie mam tylko szkołą i wszystko co z nią związane. Za ten czas obkleiłem zimmeritem nadbudówkę. Pod koniec tygodnia postaram się trochę nadgonić.
Oto zdjęcia:
I bardziej dokładne:
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.